Officieel: Google stopt met meta keywords!

22 september, 2009

De discussie rond de keyword metatag sleept al jaren aan. Wordt deze nu wel of niet door Google gebruikt. Gisteren is dan eindelijk het verlossende woord van Google zelf gekomen, Google stopt met de keyword metatag.

In de onderstaande video is te zien hoe Matt Cutts, een Google software engineer, uitlegt waarom Google deze metatag niet meer gebruikt.

Officieel

Nu weten we het dus zeker, de keyword metatag is voor Google niet meer bruikbaar. Discussie afgerond, gesloten en we praten er niet meer over!

By the way, zoals Matt aangeeft worden verschillende andere metatags nog wel gebruikt!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Even een kleine nuance: google stopt niet met de meta keywords maar is al jaren geleden gestopt met de meta keywords.
  Ik hoop dat elke webbouwer (wat kunnen die toch eigenwijs zijn) het artikel leest.

 2. Ok, geen gebruik meer maken van meta keywords. Het heeft dus helemaal geen zin meer dit op elke pagina toe te passen? Hoe zit het dan met andere zoekmachines? Indexeert google niet van andere zoekmachines? Dan zou het nog enige relevantie kunnen hebben lijkt mij.

 3. Kleine noot is wel dat andere zoekmachines (Yahoo en Bing) de meta keywords wellicht nog wel gebruiken, en dat het goed HTML gebruik is om de inhoud van je pagina met meta keywords te beschrijven.

  Het enige wat je nu weet is dat Google ze niet gebruikt, dat betekent niet dat je ze nu weg kan of moet laten, integendeel imho. Gewoon correct blijven gebruiken, heb je wat aan op alle fronten.

 4. Mooi dat Google hier, bij monde van Matt Cutts officieel wat over zegt.

  Punt uit? Nee, er zullen altijd mensen / bedrijven zijn die onzin uitkramen (zoals ik eerder in het artikel waar Karel naar verwijst al aangaf). Alleen kan je klanten, website bouwers, collega's etc nu verwijzen naar het standpunt van Google zelf.

 5. Ook al komt er een officieel bericht van iets wat de meesten onder ons reeds lang weten, toch opgepast.

  Het is niet omdat Google de keywords niet (meer) gebruikt dat je ze niet moet invullen. Voor bepaalde 'indexatie-sites' (die automatisch voor backlinks zorgen overigens) worden ze gebruikt om de onderwerpen van een pagina te gebruiken.

  Ik deel de mening van Erik, blijf ze correct gebruiken. Al is het maar om de focus van je pagina te bepalen en achteraf bij verdere optimalisatie vlot je geheugen op te frissen 😉

 6. Tja, ik gebruik al tijden een script dat de tags van artikelen gebruikt als meta keywords.

  Handig en geen omkijken naar.
  Hoewel Google het niet meer gebruikt, blijft ik het script gebruiken.
  Immers het gebruik er van levert geen schade op.

 7. Dat vind ik ook wel mooi scheelt me weer wat kozorgen.

  Wat ik aan jullie eigenlijk wil vragen is de maximale lengte voor de title tag en de dicripton tag voor google is zonder dat deze word afgekapt

  Alvast bedankt voor jullie snelle antwoord ik ben er nu mee bezig en liep er eigenlijk tegen aan

 8. Dan kunnen jullie de meta keywords van deze site ook wel in het archief gooien.

  Wordt het dan nu ook niet tijd om de meta description te lozen. Vroeger kwam je dit nog wel eens tegen in de SERP's, maar tegenwoordig alleen maar content-snippets. Wordt dit nog wel gebruikt door Google?

 9. Een nuance in de titel van dit bericht is inderdaad nodig.

  Zoals Robbert al aangeeft, heeft Google de meta keywords tag NOOIT ondersteund.

  Er zijn echter ook nu nog veel mensen die geloven dat de meta keywords helpen in je Google ranking. Het is daarom fijn dat Google nu zelf heeft bevestigd dat de meta keywords tag niet wordt gebruikt in het rangschikken van zoekresultaten.

 10. Logischerwijze hanteert Google waarschijnlijk veel meer de gegevens van Adwords klanten. Als blijkt dat sites daardoor hoger scoren in de algemene zoekresultaten zou dat een stimulans zijn voor de advertentie-inkomsten.

 11. Het artikel klopt inderdaad niet; in de video wordt helemaal niet gezegd dat Google STOPT met meta-keywords, er staat dat ze ze niet gebruiken. Of dit ooit wel het geval is geweest laat ik even in het midden.

  In het CMS dat wij gebruiken, blijven we klanten de mogelijkheid geven om keywords op te geven. Of ze dit doen is aan hen. Er zullen altijd nog andere zoekmachines zijn die ze gebruiken en keywords zijn ook erg geschikt voor interne zoekmachines die vaak minder goed in staat zijn om de essentie van pagina's en de verschillen tussen pagina's puur aan de content te herkennen.

  Geen nieuwe informatie wat betreft Google in elk geval.

 12. [quote]Of dit ooit wel het geval is geweest laat ik even in het midden.[/quote]
  Op de pagina die Martijn gaf staat:

  [quote]"Google has never supported it and in fact clarified this again in a special post last month"[/quote]

  Alhoewel ik dacht dat Google 'm eerst wel gebruikte.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top