Desktop versus mobiel: status quo?

Karel
6/2/2024
Algemeen
X
min leestijd
Karel
6/2/2024
Algemeen
X
min leestijd

Volgens statcounter wordt op dit moment ongeveer 47% van de websites bezocht met een mobiel, en 49% via desktop (rest is tablet).

Even alvast een 'waarschuwing'. De kans is groot dat het verkeer op jouw website grotendeels via mobiel komt, waarschijnlijk ergens rond de 60%.

Maar wat mij vooral opvalt is dat het lijkt te stabiliseren, althans volgens Statcounter.

Los van hun data zie ik in de data van onze klanten ook dat het lijkt te stabiliseren. Ik verwacht dat mobiel nog wel door blijft stijgen, maar de grote groei is eruit.

Dit betekent dat we de komende jaren waarschijnlijk een periode kennen waarbij desktop en mobiel even belangrijk zullen zijn. Of anders gezegd, hoewel desktop steeds minder zal worden, zal het nog wel even duren voordat deze helemaal verdwijnt.

Waarom vind ik dit interessant? En waarom zou jij dat interessant moeten vinden?

Omdat het namelijk een uitdaging blijft om zowel voor je desktop als mobiele bezoekers een goede gebruikerservaring te bieden.

Tien jaar geleden was het nog eenvoudig: ruim 90% van je verkeer bezocht deze vanaf een desktop. Dan was het eenvoudiger om designkeuzes te maken. Je ging dan hoofdzakelijk voor de desktop gebruikers.

Nu is het dus een ander verhaal, en moet je met beide rekening houden. Uit ervaring weet ik dat dit niet altijd eenvoudig is 😉.

Een belangrijke tip om af te sluiten: check je analyticsdata eens, en ga eens kijken hoeveel % van de bezoekers via mobiel of tablet komen.

En nog belangrijker: kijk eens hoe de omzet of conversies per device is. Op basis daarvan kun je gaan beslissen hoe belangrijk het wordt om voor een specifiek device te gaan optimaliseren.

‍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier