Loop geen conversies mis: wacht niet met contact opnemen

Karel
9/1/2024
Karel
9/1/2024
Conversie optimalisatie
X
min leestijd

Reminder voor ondernemers: Wist jij dat de kans op het converteren van een leadaanvraag de eerste 5 minuten 𝟴𝘅 𝗵𝗼𝗴𝗲𝗿 𝗹𝗶𝗴𝘁 dan na deze 5 minuten?

Absurd toch?

Insidesales deed in 2021 een uitgebreid onderzoek naar de zogenaamde lead response tijd op een dataset van 5.7 miljoen leads.

De resultaten zijn toch wel weer even een eyeopener, lees je even mee?

• De eerste 5 minuten nadat een aanvraag in je mailbox belandt heb je 8x meer kans om deze lead te converteren dan alles na de eerste 5 minuten! Oftewel: bel een lead meteen. Of nog beter: zorg dat een lead automatisch wordt gebeld zodra ze een formulier oid. invullen. Hier zijn inmiddels goede oplossingen genoeg voor.
• Na 24 uur daalt de kans op slagen significant.
• Tussen 9.00-10.00 uur heb je 44% meer kans om de lead te pakken te krijgen dan tussen 12.00-18.00 uur!
• De beste dag om een lead terug te bellen is dinsdag, deze dag scoort bijna 20% hoger dan gemiddeld. Maar dit is een beetje dubbel natuurlijk, want als de lead op maandag binnenkomt is het nog altijd beter om deze meteen te contacteren, dan bewust te wachten tot dinsdag.

Dan zijn toch stevige cijfers. Voor de goede orde, het onderzoek is uitgevoerd in Noord-Amerika en binnen de B2B.

Maar zelfs als we deze cijfers met een korreltje zout nemen staat 1 ding als een paal boven water: de grootste kans op slagen, voor zowel leads binnen de B2B als B2C is door meteen (liefst real-time) contact op te nemen.

De impact is ook niet te onderschatten. Want best vreemd dat we bakken met geld uitgeven om een leadformulier in gevuld te krijgen. En we continu bezig zijn om het conversiepercentage van onze online marketing te verbeteren. Terwijl de opvolging verhoudingsgewijs een veel grotere impact kan hebben.

Zo las ik laatst ook dat 78% van de bedrijven in zee gaan met het bedrijf wat ze als eerste contacteert (als ze dus meerdere aanvragen/offertes opvragen). Ondanks het eventuele korreltje zout bij dit getal is dit natuurlijk ook een goede reden om leads meteen op te volgen!

Benieuwd hoe andere ondernemers hiermee omgaan? Wat is jullie gemiddelde responsetijd? Laat het me weten op LinkedIn!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier