Niet-technische tips voor een snellere website

Karel
10/4/2024
Karel
10/4/2024
Conversie optimalisatie
X
min leestijd

Praktische en vooral niet-technische tips voor een snellere website die iedere ondernemer zelf kan toepassen.

Als ondernemer is je tijd kostbaar en dat geldt ook voor de tijd van je websitebezoekers. Een snelle website kan het verschil maken tussen een nieuwe klant of een verloren bezoeker.

En eerlijk is eerlijk, er komt een punt dat je technische hulp nodig gaat hebben van specialisten. Maar voor die tijd kun je zelf ook het een en ander aanpakken:

  • Let op je afbeeldingen: Grote, zware afbeeldingen zijn vaak de grootste bottlenecks. Gebruik een online tool zoals TinyPNG om je afbeeldingen te comprimeren voordat je ze uploadt. Dit verkleint de bestandsgrootte zonder dat de kwaliteit eronder lijdt. En heel belangrijk: upload een foto of afbeelding niet groter (qua formaat) dan deze uiteindelijk op de website wordt vertoond.

  • Schoon je website op: Een website vol oude plugins of ongebruikte pagina's kan trager worden. Neem de tijd om je site op te ruimen; verwijder wat je niet gebruikt en update wat belangrijk is.

  • Bespaar niet op hosting: Een website is maar zo snel als de hosting toelaat. Zorg ervoor dat je bij een betrouwbare hostingprovider zit die goede prestaties levert. Dat is meestal niet de hostingpartij die een tientje per maand kost...

  • Minimaliseer het gebruik van zware plugins: Plugins kunnen handig zijn, maar sommige kunnen je site aanzienlijk vertragen. Beoordeel kritisch welke plugins ook echt nodig zijn en zoek naar lichtgewicht alternatieven. Overigens zal een goede webbouwer je, als het goed is, wel behoeden voor het gebruik van (verkeerde) plugins. Toch gebeurt het in de praktijk nog te vaak dat een ondernemer een bepaalde functie wil en de webbouwer dan maar voor de eenvoudige oplossing kiest door (weer) een plugin te installeren...

Bovenstaande tips zijn naar mijn ervaring degene waar je als ondernemer zelf vaak veel invloed op hebt en die ook meteen de grootste bottlenecks zullen veroorzaken!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier