Mollie komt met MicroAds

22 augustus, 2007

Mollie MicroAdsMollie, de Nederlandse sms-betalingsdienst, komt met de zogenaamde MicroAds. Via Mollie kun je klanten laten betalen via een sms of telefoontje voor diensten op je website. Je ziet dit vaak terugkomen op websites die bijvoorbeeld uitreksels aanbieden. Het gaat vaak over kleinere bedragen.

Mollie komt nu met een manier om geld te verdienen door webmasters betaalde links op je website te laten plaatsen. Het werkt zeer eenvoudig. Je maakt een nieuwe payment-module aan waarin je de gewenste instellingen doet zoals de prijs en hoe lang of hoe vaak de advertentie vertoond wordt voor dat bedrag. Daarna plaats je die code op je website en kunnen webmasters die graag een link op jouw website willen eenvoudig zo'n link (of banner) plaatsen.

Dit is wat Mollie zegt over de nieuwe dienst:

Met de nieuwe micropayment MicroAds kunt u nog meer met uw website verdienen. Zoals u van Mollie gewend bent is dit zeer simpel via onze wizard op uw website te plaatsen. Adverteerders kunnen bij u ruimte inkopen op de gebruikelijke micropayment manier, via telefoon, sms en/of iDEAL.

Ik denk dat dit vooral ideaal is voor startpagina websites en linkdirectory websites. Het is een eenvoudige en goede manier om zo'n website te commercialiseren. Ik heb echter nog niet kunnen zien of dat de links ook zoekmachine vriendelijk zijn of dat ze via een redirect werken.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ik ben webmaster van een startpagina. Maar dat is een vrijwillige job, Karel !
    Vraag me af hoe ze aan de naam "Mollie" komen ? Zou het een volslanke administratief medewerkster zijn, die daar de kar trekt ?

  2. Mollie heeft recentelijk de micropayment advertenties uitgeschakeld. Dit betekend voor mij dat ik niet meer zo gemakkelijk advertenties op mijn website's kan weergeven. Kent iemand een soortgelijk systeem waarmee ik advertenties kan verkopen op mijn website's met 80K unieke bezoekers per week?

    Thanks!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *