De Google Related Chrome Extension!

22 augustus, 2011

We weten allemaal dat relevatie een belangrijk onderdeel is op het internet, zeker op het gebied van internetmarketing. Webmasters zijn voortdurend op zoek naar relevante websites om enerzijds op de hoogte te blijven van de laatste informatie en anderzijds om hun netwerk uit te breiden om op die manier aan linkbuilding te kunnen doen. Maar ook voor de gewone gebruiker kan een dergelijke extensie de surfervaring verbeteren.

Dit is eigenlijk geen nieuwe uitvinding van Google. In het verleden is Google al met de extensie Similar Pages gekomen. De extensie geeft pagina's weer relevant aan de pagina die je op dat moment aan het bekijken bent. Ik gebruik deze extensie al geruime tijd en ben best tevreden met de getoonde resultaten.
De nieuwe extensie van Google is een stukje uitgebreider geworden. De weergave gebeurt via een smalle balk aan de onderkant van je scherm waarin dan gerelateerde content wordt getoond. Je krijgt hier ook verschillende soorten content te zien. Je hebt hier video's(YouTube), een Twitter pagina, een Places pagina, enz. Afhankelijk natuurlijk van de website waarop je je bevindt. We mogen er ook vanuit gaan dat in de bepaling van de relevantie een steeds meer persoonlijke toets in rekening zal gebracht worden.
De extensie voor Chrome kan je hier downloaden . Maak je geen gebruik van Chrome dan kan je hem ook toevoegen aan de Google Toolbar. Voor verdere informatie rond deze extensie kan je ook terecht op de website van Google.

 
Bron: Google Inside Search
 

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *