Zoekmachine optimalisatie wordt eenvoudiger met Firefox

17 oktober, 2008

Firefox zoekmachine optimalisatie pluginsDe meeste mensen maken gebruik van Internet Explorer. De standaard in Windows ingebakken webbrowser. Maar eigenlijk zou iedere online marketeer beter gebruik maken van Mozilla Firefox (hier gratis te downloaden).

Het grote voordeel van Firefox zijn de eindeloze plugins die beschikbaar zijn voor deze webbrowser. Plugins die het leven van een online marketeer / zoekmachine optimalisatie specialist een stuk aangenamer maken!

Veelvoorkomende online marketing taken

Wanneer je verantwoordelijk bent voor de zoekmachine optimalisatie van je bedrijf/website moet je dagelijks verschillende repeterende taken uitvoeren. Je bent als het goed is dagelijks bezig met het zoeken van nieuwe linkpartners en het in de gaten houden van je concurrenten.

Hiervoor heb je verschillende data nodig zoals de pagerank van een bepaalde website, het aantal inkomende links enz.

En hier komen de verschillende gratis plugins voor Firefox van pas! Er zijn talloze interessante en handige plugins te vinden op internet. Hieronder vind je een klein lijstje bronnen waar je deze plugins kunt vinden:

Conclusie
Dit is misschien niet het meest uitgebreide artikel geworden van mijn blog maar ik weet zeker dat iedereen die bezig is met zoekmachine optimalisatie hier ontzettend veel aan zal hebben!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Beste Karel,

    Mooi overzicht alleen is de 3e plugin alleen compatibel met FireFox 1.0 en 1.5. Ook een aantal andere aangegeven plugins zijn (nog) niet compatibel met de nieuwe FireFox. Ik verwacht dat de meeste FireFox gebruikers al over zijn op 3(.03). Even afwachten dus.

  2. Hallo Karel,

    vroeger was ik ook een firefox liefhebber maar sinds ik google chrome heb gebruik ik niks anders meer, het werkt echt handig en snel. En aangezien google zowat heel de internet marketing beheerst lijkt het mij vanzelfsprekend dat je ook hun browser gebruikt. Of zit ik hier mis?

    Mvg. Dominique Meijnen

  3. Karel, je kan vanuit FF3 beter even opnieuw de plugins bekijken. Zoals Corne al werken de plugins voor FF3 soms niet of heb je zelfs andere plugins die alleen voor 3 zijn. Ik heb na een upgrade van 2 naar 3 ook zitten zoeken en nu een stel nuttige geinstalleerd. (zo op het oog ook een paar uit je lijstje trouwens).

  4. gebruik firefox nu zon 4 jaar is super, ben begonnen met internet marketing te leren en alles wat daar bij komt kijken, interessant allemaal. grtjes wolter

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *