Infographic: 5 tips voor een goede infographic

2 oktober, 2012

Infographics zijn erg populair, het is een goede manier om grote complexe ideeën of onderzoeksresultaten te presenteren. Het maakt data overzichtelijk en inzichtelijk voor een groter publiek. Maar wat maakt een infographic een goede infographic? In dit artikel 5 tips voor het maken van een goede infographic.

Onderdeel van content marketing strategie

Het gebruiken van infographics past uitstekend in een content marketing strategie, omdat het web steeds visueler wordt. Afbeeldingen worden makkelijk gedeeld op sociale media, vooral op afbeelding georiënteerde platformen zoals Pinterest en Tumblr. Vergeet daarbij de kracht van afbeeldingen op Facebook niet! Data die normaal als saai en lastig wordt gezien, kan nu op een leuke en entertainende manier worden gepresenteerd. De beste infographics zijn simpel en creatief. Bekijk de tips voor een goede infographic in onderstaande infographic van IQ.

Zelf aan de slag?

Zelf een infographic maken? Probeer het eens met Easely of Piktochart. Simpele tools, vol met templates, om van start te gaan. Bekijk hieronder de introvideo's van beide tools:

Wat is jouw ervaring met het maken van een infographic? Laat een reactie achter!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Bedankt voor het delen van deze infographic Lianne, ziet er goed uit! Ik wil er al langer over schrijven dat infographics van toegevoegde waarde kunnen zijn voor bedrijven, dit is weer een bevestiging en ga ik binnenkort ook een blog aan wijden :).

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *