Gebruik je Gmail handtekening voor meer volgers en fans!

Karel
11 Jan 2022
Social media
X
min leestijd
Karel
19/8/2013
Social media
X
min leestijd

We verzenden iedere dag vele mailtjes, maar hebben vaak niet in de gaten dat we hiermee ons sociale netwerk ook kunnen uitbreiden. Veel mensen hebben wel al hun website erin staan, maar het is ook een ideale manier om jouw social media accounts extra onder de aandacht te brengen.In dit artikel laat ik zien hoe je makkelijk het is om je sociale netwerken op te nemen in je Gmail handtekening!

handtekening gmail

Instellen in Gmail

Om je handtekening te kunnen aanpassen ga je via het tandwiel, rechtsboven op de pagina, naar “Instellingen".

instellingen handtekening gmail

Je komt terecht op het tabblad Algemeen, scroll vervolgens naar beneden totdat je bij Handtekening komt.

lnstellingen algemeen

Activeer de handtekening (indien je deze nog niet gebruikte) door de button aan te klikken en vul daar alle gegevens in te vullen waarmee je een mail wilt afsluiten.Vervolgens gaan we de juiste koppelingen erin zetten!

Tekstlink of afbeelding

Je kunt ervoor kiezen om een afbeelding in te voegen of, zoals wij hebben gedaan, gebruik maken van een tekstlink. Een afbeelding voeg je in door te klikken op de volgende knop:

afbeelding invoegen

Afbeelding geüpload en erin gezet? Selecteer deze dan met je muis (net zoals de tekst in onderstaande afbeelding) en klik op het Koppeling-teken.

link toevoegen twitter volgen

Je kunt vervolgens de juiste link toevoegen.

link toevoegen twitter2

Twitter

Om het zo makkelijk mogelijk te maken voor mensen om je te volgen, passen we de link die we toevoegen iets aan. We gebruiken namelijk niet de “gewone" link naar het profiel (https://twitter.com/karelgeenen), maar een link waarmee we direct terecht komen op deze pagina:

Twitter volgen

Hier krijg je een duidelijk call-to-action te zien: +Volgen.We gebruiken dus deze link: https://twitter.com/intent/user?screen_name=karelgeenenVervang “karelgeenen" in deze link door jouw eigen gebruikersnaam en test even of het werkt! Niet alleen via het klikken op de link, maar ook door een testmailtje te sturen naar jezelf!

Facebook, Google+, YouTube, LinkedIn, Pinterest, ... etc!

Voor Facebook en Google+ geldt eigenlijk hetzelfde, alleen dan met de link naar je Facebook fanpage en Google+account. Je kunt namelijk niet naar een dergelijke “tussen" pagina linken zoals in het voorbeeld van Twitter.

Tot slot

Denk wel even na wat de belangrijkste kanalen zijn die je wilt meenemen en zet niet de hele lijst in je handtekening. De kop zijn alleen suggesties ;-).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier