Onderzoek naar video versus afbeelding in Meta Ads

Petra
18/9/2023
Social media
X
min leestijd
Petra
18/9/2023
Social media
X
min leestijd

Zowel video’s als afbeeldingen zijn waardevol in advertenties. In een advertentie heb je vaak maar een bepaald aantal tekens dat je kunt gebruiken om uit te leggen wat je bedrijf kan bieden aan de klant. Ik weet als marketeer dat dat soms een hele uitdaging is. Een toevoeging van een foto of een video kan zoveel meer vertellen dan een stukje tekst, maar wat is beter: afbeeldingen of video’s?

Praktijkvoorbeelden

Vandaag wil ik je meenemen in twee testen die ik heb gedraaid voor twee klanten van ons. Voor deze klant hebben we een a/b test gedraaid met afbeelding versus video. We hebben hiervoor de best presterende afbeelding gepakt van de afgelopen maanden en een korte simpele video getest van de showroom. 

De uitkomsten:

  • Een CPA voor de video van €3,60 versus een CPA voor de afbeelding van €6,68
  • De CPC voor de video was 26% goedkoper dan voor de afbeelding
  • Op de video werd 25% meer geklikt

Nu hebben we dit natuurlijk voor meer klanten getest en daar wil ik ook nog graag de uitkomsten daarvan met je delen.Een andere test die ik heb gedraaid, daar heb ook een afbeelding en een video getest maar dan voor remarketing. De mensen die nog geen afspraak hadden gemaakt terughalen naar de website.

De uitkomsten:

  • De video was bijna de helft goedkoper
  • De video leverde meer interactie op tussen de advertentie en de gebruikers

Beweging trekt de aandacht

Afbeeldingen zijn zeker waardevol, maar bewegend beeld trekt de aandacht, kunnen we wel concluderen. Je ziet dat mensen sneller interacties aangaan met de content én het is goedkoper per klik. Als nadeel heeft het natuurlijk wel dat je de video moet maken. Dit hoef je alleen in het begin echt niet moeilijk aan te pakken. Iets zoals om je product heen lopen of een afgeleverd project 10 seconden filmen kan al genoeg zijn. vanuit daar kun je steeds wat creatiever zijn en de video zo complex maken als je zelf wil.

Tips die ik je mee wil geven

  1. Gebruik ondertiteling als je in de video praat. Niet iedereen kan of wil video's bekijken met het geluid aan.
  2. Voeg een call to action toe aan het einde van je video.
  3. Hou het kort. Onthoud dat de mensen niet op social media zitten om een product of dienst te kopen, dus maak geen minutenlange video. Die zal niemand gaan bekijken.
  4. De meeste mensen zullen je video op mobiel zien. Check daarom altijd in je advertentievoorbeeld of de video goed te bekijken is op mobiel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier