Nieuw: Real-time widgets in Google Analytics Dashboards

Karel
19/4/2013
Google Analytics
X
min leestijd
Karel
19/4/2013
Google Analytics
X
min leestijd

Google kondigde deze week de nieuwe Real-time functie aan in de Analytics Dashboards. Er zijn 4 nieuwe widgets bij gekomen die je kunt gebruiken om snel een overzicht samen te stellen van statistieken die je Real-time wilt checken. Je kunt deze nieuwe widgets aan bestaande Dashboards toevoegen, maar een nieuw dashboard met alleen maar Real-time widgets is ook mogelijk.

Real-time widgets effectief inzetten

Andre Scholten geeft op zijn website een tweetal mooie voorbeelden om de Real-time widgets in te zetten.Denk bijvoorbeeld aan een “Error tracking Dashboard", waarbij je bezoeken van de 404 pagina constant kunt monitoren en daar direct op in kunt spelen.Of maak conversies Real-time mee en voeg de Bedankpagina toe aan de Teller widget!

Nieuw dashboard maken

1. Klik op “+ Nieuw dashboard"

Nieuw dashboard

2. Kies voor een “Leeg canvas", geef het nieuwe dashboard een naam en klik vervolgens op “Dashboard maken".

Dashboard maken

3. Je kunt nu direct nieuwe widgets toevoegen.

Realtime widgets

De Real-time widgets bestaan uit 4 varianten, de teller, tijdlijn, geomap en tabel. Bij iedere widget heb je bovendien de mogelijkheid om filters toe te voegen.De teller geeft het aantal actieve bezoekers weer. Je kunt hierbij een dimensie toevoegen en bezoekers sorteren op bijvoorbeeld bron, pagina, medium, plaats of campagne. Met de tijdlijn worden paginaweergaves over een periode van 30 minuten of 60 seconden weergeven, geomap laat je zien waar je bezoekers vandaan komen. En met de tabel heb je de mogelijkheid om 3 verschillende dimensies in één tabel weer te geven. Genoeg mogelijkheden dus ;-).Geen zin om zelf een dashboard te maken? Download hier mijn Real-time dashboard.

KG.nl real-time dashboard

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier