Sitelinks

24 juli, 2013

Wat zijn sitelinks? Sitelinks zijn extra links of URL’s die getoond worden onder de title tag in de organische zoekresultaten. Op een sitelink kan geklikt worden, net als op de title tag. Ze vormen een soort sub-menu van pagina’s onder een bepaald zoekresultaat. Sitelinks zijn in principe onderdeel van het eerste zoekresultaat. Uit onderzoek blijkt dat bezoekers eerder klikken op een website met dergelijke sitelinks.

Voordelen sitelinks

Er zijn echter meer voordelen. De rest van de zoekresultaten wordt namelijk verder naar beneden gedrukt, omdat het tonen van sitelinks ruimte inneemt. Deze overige zoekresultaten worden gezien als concurrenten voor jouw website, omdat bezoekers even goed op die website kunnen klikken. Deze ‘concurrenten’ verschuiven dus naar beneden wanneer jouw website wordt getoond met sitelinks. Daarnaast krijg je hiermee de mogelijkheid om meer pagina’s van je eigen website te laten zien. Sitelinks verhogen dus de exposure van je website.

sitelinks

Hoe krijg ik sitelinks?

Sitelinks kun je niet zomaar aanmaken. Google bepaalt wanneer er sitelinks worden getoond. Ook bepaalt Google welke links dit zijn en welke tekst erbij komt te staan. Er moet daarom een goede structuur in de website zitten, en de technische kant van je navigatie moet transparant zijn voor zoekmachines. Niet alleen de hoofdpagina moet relevant zijn voor de zoekopdracht, ook de subpagina’s die Google selecteert voor sitelinks moeten relevant zijn voor de zoekopdracht.

 

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail