Mirror site

Karel
11 Jan 2022
Termen
X
min leestijd
Karel
7/8/2013
Termen
X
min leestijd

Wat is een mirror site? De term mirror site zegt het al een beetje: een spiegelsite. De mirror sites worden veel gebruikt wanneer de FTP-site in kwestie heel populair is, en de website snel belast wordt. Mirror sites komen bijvoorbeeld veel voor bij sites die filmpjes tonen, of bestanden aanbieden om te downloaden. Om de belasting te verspreiden, worden (meerdere) mirror sites opgezet zodat toch alle bezoekers het filmpje kunnen kijken/de download kunnen voltooien en geen last ondervinden van een trage verbinding of onderdelen die niet werken. Het kan bovendien zo zijn dat een mirror site dichterbij Nederland is, waardoor het overdragen van bestanden sneller gaat.

Voor wie is een mirror site handig?

Het is aardig duidelijk dat de mirror site vooral bedoeld is voor de bezoeker. De bezoeker hoeft niet onnodig lang te wachten of last te hebben van een trage verbinding, omdat er meerdere plekken voor hem/haar beschikbaar zijn. Is je bezoeker tevreden, dan is dit natuurlijk ook weer gunstig voor het bedrijf achter de website. De bezoekers zullen tenslotte sneller geneigd zijn terug te komen.Je hebt misschien al begrepen dat je, door het aanmaken van een mirror site, duplicate content in het leven roept. Je creëert tenslotte meerdere websites met dezelfde inhoud. Dit kan dus nadelig zijn voor je SEO, omdat de mirror sites vaak door Google worden aangemerkt als spam. Google ziet namelijk niet dat jij je website maakt om de belasting te verkleinen, maar denkt dat jij dit doet om ervoor te zorgen dat jij beter scoort in de zoekresultaten omdat je simpelweg op meer plaatsen te vinden bent.

Hoe voorkom je duplicate content?

Als eerste voorkom je duplicate content door de inhoud simpelweg niet dubbel te plaatsen. Ontkom je hier op de een of andere manier niet aan, dan maak je gebruik van een canonical tag. Hiermee geef je bij Google aan dat de ene website een kopie (canon) is van de andere. Omdat jij dit bij Google aangeeft, zal de kans veel minder groot zijn dat jouw websites als spam worden gezien. Een verstandige zet dus wanneer je met SEO bezig bent!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier