Video marketing – 5 ideeën voor jouw volgende video!

29 mei, 2013

Video (marketing) is hot en wordt alsmaar populairder, dit geldt zowel voor consumenten, bedrijven en online marketeers (infographic Online Video Monitor 2013 – Marketingfacts). YouTube bestaat deze maand 8 jaar en ze meldden vorige week dat er iedere minuut 100 uur(!) aan video wordt geüpload.
Het gebruik van video als onderdeel van je content marketing strategie is leuk, maar wat als de ideeën op raken? Goede content ideeën zijn moeilijk op commando te bedenken, toch liggen er meer kansen voor het grijpen dan je denkt.
Weet je het even niet meer? Maak dan gebruik van onderstaande ideeën voor jouw volgende video!
video

#1 Demo video’s

Bij nieuwe producten of nieuwe features gaat er meestal wel een mailing, persbericht of blogartikel uit. Maar ook al eens gedacht aan een korte instructievideo? Een video waarin je kort laat zien wat de nieuwe feature inhoud en hoe het werkt.
Gebruik deze video’s voor het aantrekken van nieuwe klanten (via YouTube) en het up-to-date houden van bestaande klanten op de bedrijfsblog of nieuwsbrief.

#2 How-to & tip – video’s

Waar demo video’s erg product- of dienst- gericht zijn, kun je met “how-to” en tip – video’s een breder onderwerp aansnijden. Zijn er tips en trucs waarmee je klanten denkt te kunnen helpen? Maak er dan een video van!
Zijn er artikelen op je bedrijfsblog verschenen met daarin tips voor je klanten? Dan kun je die gebruiken als leidraad (inspiratie) voor een nieuwe video. Het feit dat je een tip al een keer hebt gedeeld op je blog betekent niet dat iedereen deze al heeft gelezen. Je moet niet vergeten dat iedereen een eigen (favoriete) manier van kennis tot zich nemen heeft, waarbij de een liever leest dan de ander!

#3 Klantreviews

Grote kans dat je al gebruik maakt van klantreviews als onderdeel van je marketing strategie, maar doe je dit ook al door middel van video?
Vraag actief om reviews, of ga zelf aan de slag door een korte presentatie te maken met quotes uit reviews van klanten.
Een slim voorbeeld vind ik de website instantwhite.nl. Klanten ontvangen bij hun bestelling een simpele flyer waarop ze direct om een review vragen van het eindresultaat.
lnstant white
Zodra je de link van de video naar ze mailt, ontvang je de volgende bestelling helemaal gratis. Een goede incentive om klanten over te halen een review te maken.

#4 Uitnodiging voor je volgende event

Organiseer je een event, of ga je aan de slag met een webinar? Dan is video een mooie manier om mensen uit te nodigen. Vraag sprekers van het event om een kleine bijdrage om het geheel persoonlijk te maken en gebruik de video in je mailing.
Niet algeheel onbelangrijk: wil je graag dat bezoekers zich registreren? Maak het dan zo gemakkelijk mogelijk! Zorg voor een grote registratieknop aan het eind van de video die bezoekers rechtstreeks naar het inschrijfformulier op de website leidt.
Kleine tip: maak de video niet te lang! Maximaal 1 à 2 minuten. Mensen zijn al druk genoeg tegenwoordig, dus zorg ervoor dat duidelijk wordt wat zij eraan hebben (eruit halen) en waar (wanneer) ze het event kunnen bijwonen.

#5 Q&A

Niet alles wat je creëert hoef je zelf te verzinnen, er zijn ook andere experts in jouw vakgebied. Bekijk de mogelijkheid om een expert te interviewen middels een korte video met vragen en antwoorden.
Natuurlijk stel je meerdere vragen tijdens een dergelijk gesprek, wat resulteert in een redelijk lange video (van meer dan 3 minuten). Ideaal om op te knippen en iedere keer 1 vraag centraal te stellen in een losse video!

#6 Wat nog meer? Vul aan in de reacties!

Heb jij nog een ander goed idee of tips die niet aan bod zijn gekomen? Laat dan een reactie achter en samen de lijst van ideeën langer maken!

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Video is inderdaad een mooi communicatiemiddel maar ik ondervind nog wel wat hobbels; afhankelijk van welke camera je gebruikt, en dus eigenlijk; welk video format je gebruikt, kan het uploaden van video zéér lang duren.
  Dan de video player op je blog/website zetten; soms gaat dat goed zonder problemen maar recent krijg ik een full screen player, op zich niet zo erg ware het niet dat het image dan niet scherp meer is. Daar is dan toch wel aardig wat technische kennis voor nodig.

 2. Video marketing is natuurlijk de perfecte manier om jezelf of product te verkopen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Deze 6 tips zijn handig maar wanneer creatief kun je het natuurlijk helemaal zelf invullen. Hoe creatiever hoe beter zou ik zeggen. De achterliggende gedachte is het belangrijkste. Ben benieuwd of hier ervaringsdeskundige zijn op dit gebied welke nog met meer tips over de brug willen/kunnen komen?

 3. #6 Moodfilm
  Graag zouden we de moodfilm toevoegen aan de lijst met type video†™s. Met een moodfilm is het mogelijk een potentiële klant een beleving te laten hebben welke inspeelt op de behoefte van de klant. Alleen dan op een abstractieniveau hoger. Bijvoorbeeld: iemand die bij een bouwmarkt komt en op zoek is naar een boormachine, is eigenlijk niet op zoek naar een boormachine. Hij heeft namelijk een gat nodig. Kortom, zijn behoefte is een gat. Voor bedrijven is het een leuk proces om vanuit deze gedachten een moodfilm te produceren. En zo bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een metafoor.
  Voor een voorbeeld moodfilm verwijs ik je graag naar de moodfilm van AZ Hollink:

  Succes met brainstormen!

 4. Goede tips, Lianne.
  Zelf ben ik ook al jarenlang bezig met videomarketing. Ik heb een goede 130 video’s (diashows) gemaakt van eigengemaakte foto’s en die online gezet. Inmiddels daarmee al meer dan 111.000 views gegenereerd 🙂
  En recentelijk ben ik begonnen met een experiment voor het hergebruiken van bestaande content (de audio van mijn wekelijkse podcast) in video’s.
  Daarvoor kun je video’s dus ook gebruiken: repackaging van bestaande audio.
  Ik heb me overigens ook meteen op jullie RSS-feed geabonneerd, zodat ik de site kan blijven volgen.

 5. Ik weet dat ik laat ben maar ik heb een youtube kanaal met mijn beste vriendin die heet: ‘Tessa & Meike’ als je leuke video ideeen nodig hebt kijk dan misschien een keertje op ons kanaal

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *