Link farm

door | 4 juli 2013

Wat is een link farm? Een link farm is eigenlijk een pagina die vol staat met links. Het zijn vaak websites zonder onderwerp of duidelijke strekking, vaak is het letterlijk een pagina met een lange lijst van links. Pagina’s die hierop lijken zijn bepaalde startpagina’s, waarop ook veel links te zien zijn, maar er is een duidelijk verschil in functie en de leesbaarheid van deze pagina’s door zoekmachines.

Link farm: waarom wel of niet gebruiken?

Een link farm wordt niet gezien als een positief, natuurlijk hulpmiddel voor je website om aan links te komen. De link farms zijn puur bedoeld om uitgaande links te vertonen voor bepaalde websites en hoewel dit waardevol lijkt, draagt het nergens aan bij. Vaak gaan de links over zeer uiteenlopende onderwerpen en is er een grote kans dat jouw link tussen allerlei nietszeggende, irrelevante links komt te staan. Dit zal jouw pagina geen goed doen. Het is beter om te zorgen dat je één link hebt van een relevante pagina met autoriteit, dan honderden links die zich bevinden op dit soort link farms.

Makers van een link farm verdienen vaak grof geld aan het verkopen van de links. Jij betaalt een X bedrag voor een link naar jouw website op die pagina, en in het begin lijkt dit gunstig. Na verloop van tijd komt Google er echter achter dat de betreffende link farm niet gebruikmaakt van ethische methoden. De website krijgt een reprimande en wordt wellicht zelfs geband uit de zoekresultaten. Dit heeft misschien geen directe gevolgen voor je website, maar je bent wel je geld én je link kwijt.

Alternatief voor link farm

Het beste alternatief voor het gebruiken van een link farm is simpelweg: het werken aan je website in de vorm van White hat SEO. Zorg er met goede zoekmachine optimalisatie en de juiste content voor dat je beter gevonden wordt in Google en laat dit niet afhangen van dit soort gekochte links. Je zult zien dat de resultaten voor je website op de langere termijn veel beter zijn. Daarnaast werk je aan de kwaliteit van je website en dat is niet alleen prettig voor zoekmachines, maar ook voor je bezoekers.

 

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

2 + 1 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company