Beïnvloedingsstrategie

22 juni, 2018

Een beïnvloedingsstrategie is een bepaalde manier waarop je mensen bereikt, of een systeem waar je daarbij gebruik van kunt maken. Hoogleraar Psychologie en Marketing Robert Cialdini beschrijft zes wetenschappelijk bewezen beïnvloedingsstrategieën: 1 wederkerigheid (iets weggeven om ook iets terug te krijgen); 2 commitment en consistentie (als mensen eenmaal ja hebben gezegd op een klein verzoek, is de kans groot dat ze ook ja zeggen op een groter verzoek); 3 sociale bewijskracht (mensen kijken naar wat andere mensen in een bepaalde situatie doen en doen dit na); 4 sympathie (mensen zeggen graag ja tegen personen die ze aardig vinden); 5 autoriteit (mensen zijn geneigd om te doen wat personen/bedrijven met autoriteit van ze vragen); 6 schaarste (mensen hechten waarde aan dingen die moeilijk verkrijgbaar zijn).

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *