Waar halen mijn collega's hun links?

Karel
3/9/2009
Linkbuilding
X
min leestijd
Karel
3/9/2009
Linkbuilding
X
min leestijd

Dit artikel is het 4e deel in de reeks online positie versterken. We komen aan een belangrijk onderdeel om je online positie te versterken en dat is linkbuilding. Hieronder vind je een aantal technieken om in kaart te brengen waar je concurrenten backinks hebben. In het volgende en laatste deel gaan we verder in op manieren om zelf waardevolle links naar je website te bekomen.

1. Aan de slag

Als je nog geen duidelijk beeld hebt op je online concurrentie, maak je best eerst en vooral een heel beknopte analyse. Je kunt dit eenvoudig doen door je belangrijkste trefwoorden in Google in te typen. Kopieer de concurrerende resultaten in een tekstbestandje en beperk het tot een tiental echt belangrijke.

2. Waar halen zij hun links?

Nu je weet wie je concurrenten zijn, kun je achterhalen waar zij hun links halen.Een bijzonder handige tool is: linkdiagnosis.comDeze geeft niet enkel de links maar berekent ook de waarde op pagerank en het aantal links op de linkpagina. Je kunt ook de resultaten makkelijk naar een CSV bestand exporteren.

3. Andere tools om backlinks te achterhalen

http://www.domain-pop.comhttp://siteexplorer.search.yahoo.com/search?p=http%3A%2F%2Fwww.domein.be&fr=sfp&bwm=ihttp://www.backlinkwatch.comhttp://www.iwebtool.com/backlink_checkerhttp://www.online-utility.org/webmaster/backlink_domain_analyzer.jsp

4. Het kaf van het koren scheiden

De meest interessante backlinks zijn die van op pagina's met

  • gelijkaardig onderwerp;
  • zo hoog mogelijke pagerank;
  • zo weinig mogelijk uitgaande links.

In het volgende artikel gaan we verder op hoe jij interessante backlinks bekomt!Ik stel voor dat iedereen die nog andere backlink-tools kent, deze even als commentaar op dit bericht met de andere bezoekers deelt !

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier