HOW TO - Instagram video in 6 stappen

Karel
21/6/2013
Social media
X
min leestijd
Karel
21/6/2013
Social media
X
min leestijd

Gisteren hadden we het bericht van Mashable al gedeeld op onze Facebook fanpage, er was die dag een mysterieuze presentatie gepland waar het team van Mark Zuckerberg een nieuwe feature zou presenteren. De geruchten over een eigen RSS-reader voor Facebook en video voor Instagram deden al geruime tijd de ronde. Gisteren was het zover, de update van Instagram werd direct gemeld in de Appstore op mijn telefoon. En het maken van een video is echt super simpel!

foto

Gelijk even testen: een video in 6 stappen

Videomarketing kan een belangrijk onderdeel zijn van je content strategie. Uit recent onderzoek blijkt dat het aandeel van mobiel in online videoconsumptie voor het eerst de 10% is overstegen. Aan de bak dus ;-).Na het openen van de app kies je (zoals met het maken van een foto) voor de blauwe knop onderin het scherm. Vervolgens krijg je de mogelijk om te kiezen tussen foto en video:

Startscherm Instagram

Kies voor het video icoontje (rechts van de Instagram fotocamera) en je kunt direct beginnen met filmen!

#1 Opnemen

Het opnemen start zodra je de rode knop ingedrukt houdt. Dit betekent dat je één lange - nou ja, 15 seconden ;-) - video kunt maken, maar ook steeds een kort segment kunt opnemen.

Video opnemen Instagram

#2 Focussen

Om je video wat meer dynamiek te geven kun je ook gebruik maken van scherpstellen, tik hiervoor simpelweg op het scherm en kies het punt waarop je wilt focussen.

Focussen instagram

#3 Corrigeren

Een van de voordelen die deze app heeft tegen over de video dienst van Twitter (Vine) is het corrigeren van segmenten. Je kunt ze namelijk verwijderen door er op te tikken en vervolgens het prullenbakje te kiezen. Let wel op: dit kan alleen in chronologische volgorde, dus iedere keer het laatste segment.

Video bewerken Instagram

#4 Filter kiezen & "Image Stabilization" (IS)

Net zoals foto's op Instagram kun je kiezen uit verschillende filters. Er zijn speciaal voor deze update 13 nieuwe filters ontwikkeld. Er staat tevens een icoontje onder de video die je aan en uit kunt zetten, dit is de "Image Stabilizer" welke ervoor zorgt dat het beeld vloeiender wordt weergegeven en schokken worden verminderd.

Filter kiezen instagram

#5 Omslag kiezen

Op Instagram draait het natuurlijk allemaal om het plaatje ;-), dus is het erg fijn dat je een omslagfoto kunt kiezen waarmee je ervoor zorgt dat je video aantrekkelijk wordt weergegeven in de feed.

Omslag kiezen instagram

#6 Delen

De laatste stap is uiteraard het delen op Instagram, net zoals met foto's kun je ook andere sociale netwerken kiezen.

Video delen Instagram

Tip: Automatisch afspelen uitzetten

Nog een laatste tip, zet in je instellingen het automatisch afspelen van de video uit, dan profiteer je optimaal van de mooie omslag die je hebt gekozen en kunnen volgers zelf de video starten. Er verschijnt namelijk een "play" icoontje rechts bovenin de foto wanneer het een video is.

Instellingen video afspelen

Inspiratie nodig?

Past video goed in jouw marketing strategie? En wil je er graag met Instagram aan de slag? Bekijk dan dit artikel op Mashable met voorbeelden van 5 merken en hun eerste Instagram video.Lees bij twijfel ook eens deze artikelen: "Instagram, wel of niet zakelijk gebruiken?" & "Infographic: Instagram voor B2B marketeers".

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier