Meta keywords

door | 24 juli 2013

Wat zijn meta keywords? Meta keywords kun je in de <head> van je <title> zetten in de broncode. Op deze manier krijg je een meta keywords tag. In deze meta keywords tag kun je de belangrijkste sleutelwoorden zetten waarover de inhoud van jouw pagina gaat. De keywords moeten wel daadwerkelijk terug komen in de tekst van je pagina. Het zijn losse keywords die tussen komma’s moeten worden geplaatst.

Meta keywords wel of niet gebruiken?

Er is onderzoek gedaan naar het reageren van zoekmachines op meta keywords. Dit onderzoek wees uit dat Google niet reageert op meta keywords. Reden van Google om de meta keywords niet te gebruiken is dat hier op ten duur misbruik van werd gemaakt. Er werd niet meer gelet op de relevantie van de meta keywords, maar puur op het zoekvolume van deze woorden die werden toegevoegd. Veel pagina’s hadden irrelevante meta keywords, die niets met de inhoud van desbetreffende pagina’s te maken hadden.

Welke tags worden wel gebruikt?

Er zijn tags die Google nog wel als relevant ziet voor bezoekers. Dit zijn de title tag en meta description. Aan deze twee meta tags kunnen zoekmachines, maar ook bezoekers zien waar de pagina over gaat. Aan de meta title en meta tag description kun je nog wel de belangrijkste zoekwoorden toevoegen. Deze worden namelijk wel meegenomen in de pagerank. Let er hierbij wel op dat Google deze meta tags checkt. Wanneer het een onleesbare zin is zal Google dit opmerken en beschouwen als niet relevant voor de bezoeker, spam dus.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

6 + 12 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company