KG Online Marketing bestaat 11 jaar!

Karel
22/11/2017
Algemeen
X
min leestijd
Karel
22/11/2017
Algemeen
X
min leestijd

Karel heeft een nieuwe video voor je gemaakt, om je te laten weten dat Karelgeenen.nl alweer elf jaar bestaat! Liever even de tekst lezen? Dat kan natuurlijk:Vandaag wil ik het graag hebben over het feit dat deze weblog, de website, over enkele dagen maar liefst elf jaar bestaat! Ik wil allereerst jou bedanken, voor het bezoeken van onze website, het bekijken van de video’s en misschien zelfs wel het klant zijn bij ons. In het kort wil ik even de geschiedenis schetsen van hoe we allemaal zijn begonnen. Voor ik dat doe wil ik echter wel even zeggen dat het misschien slim is om onze social media kanalen in de gaten te houden, want er volgen aanstaande donderdag een aantal leuke dingen en acties omtrent onze verjaardag.

Mijn eerste webwinkel

Rond het jaar 2000, 2001 zette ik mijn eerste stappen rondom online marketing. Ik startte een webwinkel genaamd Elektrosell.nl, samen met een goede vriend van mij. Die webwinkel bestaat niet meer, maar in die eerste jaren draaiden wij al een omzet van 100.000 euro. Ik was toen vijftien, zestien jaar, en op die leeftijd is dat dus best veel geld. Internet was echt in opkomst, het ging allemaal redelijk makkelijk en zelfs zoekmachineoptimalisatie was toen nog vrij eenvoudig: het was eigenlijk gewoon spammen met zoekwoorden en je stond bovenaan in Google. Al snel bleek, en dat is nu nog zo, dat de zaken die wij verkochten flinterdunne marges hadden. Denk aan mobiele telefoons, computers etc. We waren daarnaast een relatief kleine speler, en als je 5 of 10 procent bruto winst maakte op een gsm van 100 of 200 euro was dat al best veel. Ook in combinatie met het feit dat ik toen nog naar school ging, bleek al snel dat deze webwinkel ons niet rijk ging maken. Hoewel we dat wel hoopten, uiteraard.

Het begin van Karelgeenen.nl

Gaandeweg ben ik de wereld van online marketing ingerold, en ben ik me gaan bezighouden met zoekmachineoptimalisatie. Ik ging steeds meer ervaring opdoen en in 2006 ben ik het weblog Karelgeenen.nl begonnen. Steeds vaker kwam de vraag of ik online marketing kon gaan uitvoeren voor andere bedrijven. In die periode is ook mijn partner Henk Jan Dulon Barre aan boord gekomen. We zijn toen samen het online marketing bureau Yargon gestart, dat inmiddels KG Online Marketing heet en in Deventer zit. Ook hebben we daarnaast KG Academy opgericht, dat je kent van de cursussen en workshops. Sinds kort hebben we ook een werving- en selectiebureau opgezet, puur voor online marketeers opgezet: A digital you. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, valt het me vooral op dat het ontzettend snel is gegaan. In 2006 zat ik letterlijk in een studentenhuis de hele dag artikelen te schrijven en te linken met anderen, en als ik kijk waar ik nu sta: geen studentenhuis meer, ik heb inmiddels een gezin, het internet is geëvolueerd, ik ben mede-eigenaar van een bedrijf… Het is allemaal heel snel gegaan.

Op naar de volgende elf jaar!

Na dit stukje geschiedenis wil ik je graag nogmaals bedanken, of je er nu al vanaf 2006 bij bent of later bent ingestapt. Laat in de comments vooral van je horen, ik wil graag van je weten wanneer jij kennis hebt gemaakt met Karelgeenen.nl. Iedereen die onze website bezocht heeft, dagelijks bezoekt of die zelfs klant bij ons is: dank je wel! Mijn intentie is in ieder geval om hier nog minimaal elf jaar aan vast te plakken. Dit keer dus even geen artikel dat direct over online marketing gaat of tips bevat. Maar houd zeker wel de socials in de gaten voor onze verjaardagsactie. We bestaan over een aantal dagen dus elf jaar, hier zijn we enorm trots op en dit hebben we mede te danken aan jou!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier