XML sitemap

door | 4 juli 2013

Wat is een XML sitemap? Alweer een technische term in de wereld van zoekmachine optimalisatie. Echter is het niet lastig om te begrijpen wat een XML sitemap is. Allereerst geven we je een omschrijving van XML. XML is de afkorting voor eXtended Markup Language. Het is een standaard die is bedacht om het opzoeken van gegevens gemakkelijker te maken. Een XML sitemap is een sitemap speciaal voor de zoekmachines. Deze is dus niet zichtbaar voor bezoekers. In deze Google sitemap XML staat een lijst met URL’s van een website.

Waarom een XML sitemap?

Het doel van een Google XML sitemap is dat zoekmachines al je pagina’s kunnen vinden, en nog belangrijker, kunnen indexeren. Hierbij gaat het vooral om de zoekmachines Google en Bing. De XML sitemap  is een middel die de spider van Google helpt met haar zoektocht door het web. Het aanmaken van een Google XML sitemap is niet verplicht, maar wel aan te raden om Google zo goed mogelijk te helpen en de pagina’s van je website zo snel mogelijk te laten indexeren.

Een XML sitemap aanmaken

Een sitemap kan gemaakt worden met een XML sitemap generator. Het aanmaken van XML sitemaps wordt gestimuleerd door Google en is daarom gratis. Bij een XML sitemap generator worden de stappen die genomen moeten worden duidelijk omschreven.

Sitemap gemaakt, en dan?

Als je een sitemap hebt aangemaakt moet je dit alleen nog aangeven bij Google, voordat deze gebruikt kan worden. Hiervoor dien je naar Google Webmaster Tools te gaan en je aan te melden met je Google account. Hierna klik je bij Home op Add a site en vul je de URL van je website in. Hierna moet je de website verifiëren en de sitemap toevoegen. Het toevoegen van de XML sitemap gebeurt in het Dashboard bij Submit a sitemap. Als dit is voltooid kan de Google XML sitemap gebruikt worden.

 

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

5 + 1 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company