Linkbuilding

17 juni, 2013

Wat is linkbuilding? Wanneer je interessante content hebt, groeit het aantal links naar je website (backlinks) als het goed is automatisch. Dit gebeurt dan op een natuurlijke manier. Toch kan dit proces een handje geholpen worden. Dit doen we door middel van linkbuilding: het actief verzamelen van links naar jouw website. Linkbuilding is een aspect van zoekmachine optimalisatie dat tegenwoordig vaak verkeerd wordt gebruikt en toegepast. Google hecht veel waarde aan het aantal inkomende links naar je website. Het bepaalt onder andere de populariteit van je website.

Verbindingen maken

Het maken van verbindingen is ontzettend belangrijk. Dit moeten echter wel de juiste verbindingen zijn. Verkeerde verbindingen, door bijvoorbeeld te linken naar een niet-relevante website, kunnen de positie van je pagina in Google naar beneden halen. Ook moet de linkbuilder er rekening mee houden dat niet alle links even zwaar tellen. Links van relevante en autoritaire websites worden zwaarder meegeteld door Google dan links van minder relevante websites. Verbindingen moeten ook relevant zijn voor de onderwerpen van desbetreffende webpagina's.

Wat moet/kun je doen?

Naast het creëren van goede content en het opvallen in de markt (wat voor natuurlijke inkomende links zal zorgen), zijn er verschillende andere manieren om natuurlijke links te verzamelen. Vraag bijvoorbeeld vrienden, familie en werknemers om links te plaatsen, of maak bedrijfsmatige connecties met bijvoorbeeld leveranciers. Ook is het belangrijk dat je je broken links laat checken, zodat je zeker weet dat alle bezoekers op de juiste manier binnenkomen. Wil je meer lezen over linkbuilding van nu? Lees dan onder andere dit blogartikel over 'natuurlijk' linkbuilden.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied. Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee we de werving en selectie van online marketeers verzorgen.