Black hat seo

4 juli, 2013

Wat is Black hat SEO? Black hat SEO klinkt als een duistere term binnen de zoekmachine optimalisatie, en eigenlijk is het dat ook. Black hat SEO houdt in dat personen of bedrijven proberen de ranking van een website te verbeteren met ‘onnatuurlijke middelen’. In principe ziet een Black hat SEO’er de zoekmachine als concurrent en zal hij/zij alles proberen om een website hoger te laten scoren. Er komt veel bij kijken om Google op deze manier voor de gek te houden. Black hat SEO’ers nemen dan ook veel risico wanneer zij op deze manier proberen te scoren.

Black hat SEO voorbeelden

Voorbeelden van Black hat SEO zijn er te over. Het aanmaken van een webring is één van de manieren om zoekmachines te domineren in plaats van voor zoekmachines te optimaliseren. Een webring is een ring van websites die allemaal van één bedrijf zijn. Hiermee domineren deze websites dus de zoekmachine op een bepaalde zoekterm. Vooral als de inhoud van de websites ook nog eens hetzelfde blijkt te zijn, is dit een groot risico dat genomen wordt.

Een ander voorbeeld is het gebruikmaken van een verborgen tekst: geef je teksten dezelfde kleur als de achtergrond en je kunt zo veel zoektermen op je pagina zetten als je wil. Zo wordt het wel geïndexeerd maar valt het niet gelijk op bij je gebruikers. Hier kom je anno 2017 echter niet meer mee weg, juist omdat keyword stuffing sterk wordt afgestraft.

Ook cloaking is een voorbeeld van wat Black hat SEO’ers doen. Dit houdt in dat de pagina die aan de spider van Google getoond wordt, anders is dan de pagina die de bezoekers te zien krijgen. Dit kan op verschillende manieren ingezet worden.

SEO Black hat risico’s

De Black hat SEO’ers nemen bij hun werk veel risico. De kans is groot dat zij, wanneer zoekmachines ze doorhebben, een penalty of zelfs een ban krijgen. Verstandige Black hat SEO’ers geven bij de klant aan dat er risico’s aan het werk verbonden zijn. Black hat SEO kan dus zowel voor de bedrijven/personen als hun klanten veel vervelende resultaten geven, hoewel het resultaat op de korte termijn veelbelovend lijkt. Wil je weten hoe het wel moet? Bekijk dan de pagina over White hat SEO.

 

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail