Zo profiteer je maximaal van je Google+ bedrijfspagina!

Karel
19/6/2014
Internet marketing
X
min leestijd
Karel
19/6/2014
Internet marketing
X
min leestijd

Google experimenteert graag. Maar dit kan soms ook flinke nadelen hebben. Bijvoorbeeld bij het Google+ verhaal. Of beter: Google Maps, Google Places, Google+ verhaal... In dit artikel leer ik je hoe je als bedrijf ervoor kunt zorgen dat je (lokale) Google+ bedrijfspagina optimaal werkt.

Achtergrond

Eerst was daar Google Maps, waar je een vermelding op kon aanmaken. Daarna was er Google Places, waarbij de vermeldingen wat gestroomlijnder konden worden bewerkt als eigenaar. Tenslotte was er Google+. Hierbij werden alle Google Places pagina's omgezet naar een lokale Google+ pagina.Maar ondertussen waren er ook heel wat ondernemers die op Google+ een bedrijfspagina hadden aangemaakt. Het resultaat was dat je als ondernemer met 2 Google+ bedrijfspagina's zat opgescheept. Ik zeg zat, want vanaf deze maand (3 juni 2014) is het mogelijk om die pagina's samen te voegen.

Stap 1: Controleer of je inderdaad 2 Google+ bedrijfspagina's hebt

Dit doe je heel eenvoudig. Klik op de onderstaande link wanneer je bent ingelogd met het Google account waar je de huidige Google+ bedrijfspagina mee beheert:Dashboard voor beheerde pagina'sStaan er daar twee dezelfde pagina's zoals in de afbeelding hieronder? Ga dan verder met stap 2. Indien dit niet het geval is hoef je niet perse verder te lezen, mag wel uiteraard.

Googleplus-samenvoegen

Let ook goed op het verificatieschildje (zie groene pijl bij de linkerpagina). Dit betekent dat het om een geverifieerd adres gaat. De merkenpagina aan de rechterkant heeft dat schildje niet.

Stap 2: Pagina's samenvoegen

Ik raad je aan om dergelijke pagina's samen te voegen. Op die manier krijg je namelijk een geverifieerde "merken" pagina. Dit betekent dus enerzijds dat die pagina ook in Google Maps zal komen. Anderzijds worden alle zaken gemerged, waaronder recensies enz. Op deze manier profiteer je dus maximaal van je Google+ bedrijfspagina.Het mergen van de twee is erg eenvoudig.Ga naar de lokale bedrijfspagina en klik rechtsboven op het tandwiel en kies instellingen. Scroll dan helemaal naar onderen en klik naast 'Deze pagina is gekoppeld aan Google Maps' op Aan een andere pagina koppelen. Hier kies je dan de merkenpagina.(Voor exacte uitleg van Google zelf, klik hier)

Stap 3: Controleer!

Wanneer alles goed is gegaan heb je een pagina zoals hieronder:

geverifeerd lokaal bedrijf

Het was je misschien al opgevallen dat ik dit artikel ben begonnen met het voorbeeld van de Yargon-pagina's en eindig met de Karelgeenen.nl pagina (die we dus een paar dagen geleden al gemerged hebben). Dit komt omdat we met verschillende accounts eigenaar zijn van de Yargon pagina's. Voorwaarde is dat je wel eigenaar bent van beide pagina's om deze te kunnen mergen.

En verder?

Verder kun je nu ook gaan profiteren van het onlangs gelanceerde Google Mijn Bedrijf:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier