Zo krijg je meer inkomende links, gegarandeerd!

Karel
16/4/2008
Linkbuilding
X
min leestijd
Karel
16/4/2008
Linkbuilding
X
min leestijd

Eén van de belangrijkste zoekmachine optimalisatie aspecten is het verkrijgen van inkomende links. En het liefst zoveel mogelijk en van gerespecteerde websites.Nu kan het aanvragen van links erg veel tijd en moeite kosten. Maar er zijn eenvoudigere manieren! Eén van die manieren is het samenstellen van een lijst. Wat voor lijst? Dat mag je helemaal zelf weten!Het doel van deze lijst is het maken van linkbait oftewel link-aas. Zoals het woord al doet vermoeden gaat het hier content die interessant genoeg is om naartoe te linken.In dit artikel beschrijf ik een tweetal mogelijkheden om linkbait te maken.Manier 1: De verwijzingen lijstHoewel deze benaming misschien geen schoonheidsprijs verdient zegt het wel precies wat het is. Een lijst (pagina) maken waarop allerlei links naar andere websites (pagina's of blogposts) staan die over een bepaald onderwerp gaan.Zie dit als een startpagina dochter maar dan over jouw onderwerp. Het is nog mooier (beter) als je bij elke link die je plaatst een korte omschrijving maakt. Een goed voorbeeld van wat ik bedoel is mijn post over Wordpress plugins.Zoals je ziet heb ik op die pagina heel eenvoudig een lijst gemaakt met interessante Wordpress plugins. Het kost weinig moeite om een dergelijke lijst samen te stellen maar het levert wel een hoop inkomende links op.Omdat niet iedereen een internet marketing bedrijf heeft heb ik hieronder nog wat ideeën voor andere onderwerpen/websites:

  • Reiswebsite: Veel mensen die op vakantie gaan lopen tegen een taalprobleem aan. Maak een lijst met alle vakantiebestemmingen en link deze naar een online reis-woordenboek van die taal. Een voorbeeld waar je naartoe zou kunnen linken: Spaanse vakantiezinnen.
  • Kinderkleding webwinkel: Lijst met links naar allerlei kinderattracties in Nederland. Eventueel met je eigen mening (als je er bent geweest uiteraard) en welke interessante attracties er zijn.
  • Computer webwinkel: Voor deze categorie kan ik vele lijsten verzinnen. Je zou bijvoorbeeld een lijst met linkjes kunnen maken naar artikelen over hoe je je computer sneller kunt maken.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Zo is er voor praktisch elk onderwerp wel een lijst te verzinnen. Ben overigens niet bang om linkjes uit te delen. De kans is namelijk groot dat degene waar je naartoe linkt zal merken dat je een linkje naar zijn website hebt geplaatst. Hij of zij zal hier uiteraard zeer blij mee zijn en misschien ook wel naar jou linken.Bedenk wel dat het doel van een dergelijke lijst het aanbieden van interessante content (linkjes, resources) moet zijn. Wanneer de lijst interessant genoeg is komen de linkjes vanzelf.Manier 2: De handleidingEen methode die iets meer tijd kost maar vaak nog effectiever is is het schrijven van een handleiding over een bepaald onderwerp. Een perfect voorbeeld hiervan is de handleiding over het optimaliseren van een Adwords campagne door Eduard.Deze handleiding heeft voor veel inkomende links (en naamsbekendheid) gezorgd voor de weblog van Eduard. Bedenk wel dat de handleiding van uitzonderlijk goede kwaliteit moet zijn! Besteed er dus voldoende aandacht aan.Hieronder heb ik nog wat voorbeelden op een rijtje gezet:

  • Reiswebsite: Een handleiding (per land) over wat de gebruiken zijn (cultuur) en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Of een handleiding over welke spullen je niet mag vergeten in te pakken en hoe je deze het beste in kunt pakken.
  • Kapperzaak: Een handleiding over hoe je ervoor kunt zorgen dat je haren altijd blijven glanzen. Of over hoe je kaalheid kunt terugdringen.
  • Computer webwinkel: Voor dit onderwerp zijn ook weer talloze handleidingen te verzinnen. Bijvoorbeeld een handleiding over hoe je een pc kunt schoonhouden (virussen), hoe je een oude pc kunt upgraden, hoe je een printer moet onderhouden enz.

Dergelijke (kwalitatieve) handleidingen kunnen vaak rekenen op veel inkomende links.Om je wat te helpen met het bedenken van een lijst of handleiding voor jouw website/onderwerp kun je hieronder in de reacties je onderwerp kenbaar maken. Ik, en hopelijk ook andere lezers, zullen dan met wat ideeën komen voor een lijst of handleiding.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier