Waarom winkelen op internet goedkoper is

Karel
29/9/2011
Internet marketing
X
min leestijd
Karel
29/9/2011
Internet marketing
X
min leestijd

Waarom is hetzelfde product in de winkel duurder dan op internet? Het is een vraag die veel gesteld wordt. Voor velen is het natuurlijk gesneden koek, voor anderen niet. Om alle onduidelijk weg te nemen ga ik even kort in op deze vraag.

Even kort wat bedrijfseconomie

De meeste producten doorlopen een aantal fasen in het productieproces voordat het als eindproduct de consument bereikt. Bijvoorbeeld van grondstof naar productie, van productie naar groothandel, van groothandel naar winkel. En dan van de winkel naar de consument.Elk bedrijf dat iets met het product doet (alle ‘schakels' in de ‘bedrijfskolom') wil geld verdienen. En als het even kan zoveel mogelijk. Daarbij moeten ook alle kosten die gemaakt worden terugverdiend worden.Internet is goedkoper omdat het een aantal schakels weghaalt (uitzonderingen daar gelaten). Heel erg versimpeld:

Waardoor er veel minder ‘toegevoegde waarde' is op het product. En de prijs daarom lager is.

Een online winkel heeft minder kosten

Online winkels hebben daarbij sowieso veel minder kosten. Een winkelpand is duur (zeker op een A locatie) en personeel ook. Denk ook aan gas en elektra en dergelijke. Een internet winkel is vaak niet meer dan een magazijn. Vaak hoef je als internetwinkel ook geen (grote) voorraad aan te leggen. Koopt een klant iets dan laat je dat bezorgen vanaf de groothandel. De 'overheadkosten' zijn op internet dus lager.

Bekijk even internet

Het loont dus altijd de moeite om even op internet te kijken of een product goedkoper te verkrijgen is. Al hoeft de prijs niet voor iedereen de doorslag te geven. Offline winkelen heeft namelijk ook zijn voordelen: je kunt je laten voorlichten door het personeel, je kunt gemakkelijk terug als er iets met het product is, het product vasthouden, en meer. Maar als je de prijs centraal stelt kijk dan ondanks alle mooie folders in je brievenbus toch even op internet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier