SEO-tip: categoriepagina's van WordPress wél laten indexeren door Google!

Karel
7/4/2016
Karel
7/4/2016
Zoekmachine optimalisatie
X
min leestijd
WordPress categoriepagina

Meestal krijg je het advies om je categoriepagina's binnen je WordPress website niet te laten indexeren door Google. Sommige SEO-plugins geven zelfs standaard een "no-index" tag mee aan die categorieën.Drie keer raden welke pagina's op onze website het bijzonder goed doen op zeer concurrerende zoektermen? Zoek maar eens op deze termen:

Precies, dit zijn onze categoriepagina's! Hieronder lees je hoe je dit voor elkaar krijgt.

Waarom NIET indexeren?

Meestal zijn categoriepagina's niks meer dan een verzameling van alle artikelen binnen een bepaalde categorie. Dit soort pagina's voegen dan weinig toe want er staat geen unieke content op (het zijn vaak de eerste paragrafen van elk artikel.Wanneer je dus een standaard categoriepagina hebt met niks meer dan een lijst van alle artikelen kan noindex inderdaad een betere keuze zijn.Echter met een paar eenvoudige aanpassingen kun je ook van je categoriepagina een unieke pagina maken, je hoeft er alleen maar wat unieke content aan toe te voegen!

Zo maak je de categoriepagina's uniek (en interessant voor bezoekers en Google!)

Wanneer je naar onze categoriepagina kijkt zie je de extra content die we zelf hebben toegevoegd:

categoriepagina

Door deze content toe te voegen hebben we de categoriepagina uniek gemaakt door het voorzien van extra tekst én gebruiksvriendelijker door de top 5 artikelen en snelle links naar onze diensten.Het toevoegen van deze content doe je via de volgende link:

categorielink

Je kiest dan de betreffende categorie en je klikt dan op bewerken. Je kunt dan in het vak beschrijving de extra content toevoegen.

Opgelet: niet elk thema ondersteunt de "beschrijving"

Het kan zijn dat wanneer je hier extra informatie toevoegt deze niet verschijnt op je categoriepagina. Je dient dan deze code in je thema te plaatsen:

<?php echo category_description($category); ?>

Moest je hier zelf niet uitkomen, vraag het dan even aan je webbouwer!Wanneer je dit consequent doet voor je categoriepagina's zul je zien dat deze ook snel hoog gaan scoren. Zorg erg wel voor dat je de "noindex" functie dan zeker uit hebt staan bij je SEO-plugin!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier