Met deze share-links wordt jouw content meer gedeeld op social media!

Karel
13/1/2014
Social media
X
min leestijd
Karel
13/1/2014
Social media
X
min leestijd

Downloads zoals e-books, handleidingen en brochures zijn een goede aanvulling op de content die je bijvoorbeeld op een blog aanbiedt.Erg leuk dat het mogelijk is voor lezers om grote stukken content gratis te downloaden, maar hoe zorg je er vervolgens voor dat die content wordt gedeeld op sociale media?Dit doe je door ook in je “offline" documenten share-links op te nemen!Lezers kunnen dan direct vanuit bv. een PDF jouw content op hun social media accounts delen.Mensen laten namelijk graag aan anderen zien dat zij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en daarmee proberen ze authoriteit op te bouwen. Maak het dus extra makkelijk om jouw content te delen, zodat jouw content ook buiten eigen kringen (en fans en volgers) zichtbaar wordt!In dit artikel laat ik zien hoe je de links maakt zodat lezers simpel en snel jouw content kunnen delen op Facebook, Google+ en LinkedIn.

En Twitter dan?

Voor diegene die het hebben gemist: in dit artikel leg ik uit hoe je click-to-tweet links maakt, waarmee je voor extra exposure op Twitter zorgt door kant-en-klare tweets voor je lezers te maken! Die link kun je tevens in je PDF's gebruiken onder een button.

Link voor delen op Facebook

De link die je moet aanpassen om content de delen op Facebook is deze:http://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://www.voorbeeld.nl/link-naar-super-content-download-ebook-pdf/Waarbij je het gekleurde gedeelte aanpast naar jouw eigen content! Stel je gebruikt de link in een e-book, dan gebruik je als landingspagina de pagina waarop dat betreffende e-book kan worden gedownload of naar een relevant artikel op je blog.

Bijvoorbeeld

Die link kun je vervolgens als tekstlink (Deel dit op Facebook) verwerken in je content, maar ook onder een afbeelding zoals een button in een PDF:

vb fb sharelink

Na klikken op de link opent er een nieuw venster en kunnen lezers de update nog aanpassen. Door bijvoorbeeld een opmerking toe te voegen, aan te geven met wie ze de update willen delen en zelfs de titel en omschrijving kan naar wens worden aangepast.

vb fb delen

Links voor delen op Google+

De link voor Google+ ziet er als volgt uit:https://plus.google.com/share?url=http://www.voorbeeld.nl/link-naar-super-content-download-ebook-pdf/Waarbij het gekleurde gedeelte weer aangepast moet worden. Net zoals de Facebook link kun je deze gebruiken als tekstlink of onder een button in een PDF.Bij klikken opent zich een nieuw venster en krijg je de optie om een reactie toe te voegen en, bij meerdere afbeeldingen op de pagina, de thumbnail aan te passen.

Delen op LinkedIn

Met deze link zorg je ervoor dat lezers je content delen op LinkedIn:http://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&url=http://www.voorbeeld.nl/link-naar-super-content-download-ebook-pdf/Ook hier opent zich een nieuw venster met daarin de mogelijkheid om de update te bewerken.

vb linkedin sharelink

Écht offline

Ook in brochures kun je deze sharelinks gebruiken, door middel van qr codes maak je het voor lezers mogelijk om de content via hun telefoon te delen.Via deze QR code generator maak je gemakkelijk qr codes die je als afbeelding kunt downloaden kunt gebruiken in je offline materiaal.Dit is een voorbeeld van het scannen van de qr code met de link naar Google+:En dit kan uiteraard met alle sharelinks, zo ook met Facebook:

vb fb delen telefoon

Ideaal!

Belangrijk!

Zorg voor de juiste landingspagina achter de link, stuur ze niet naar de homepage van je website wanneer ze hebben geklikt op een bericht van hun collega over een interessant e-book. Laat ze dan landen op de pagina waar direct dat betreffende e-book te downloaden is.Wil je per se een formulier gebruiken (omdat je bijvoorbeeld een mailsequence start n.a.v. een download)? Zorg dan dat het formulier zo kort mogelijk is! Vraag bijvoorbeeld alleen om de naam en het e-mailadres.Maak jij al gebruik van sharelinks in jouw content?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier