Hoe maak je met Facebook een landingspagina voor je bedrijf

Karel
23/2/2010
Social media
X
min leestijd
Karel
23/2/2010
Social media
X
min leestijd

Facebook staat natuurlijk bekend om zijn uniformiteit. Je kunt er allerlei soorten content plaatsen en ieders profiel ziet er hetzelfde uit.Maar met de Facebook Fan Pages en wat leuke applicaties zijn er toch wat manieren om je bedrijfspagina wat exclusiever te maken.Je kent misschien wel de Fan Pages van bijvoorbeeld Best Buy en Victoria's Secret?! Dat zijn echt een soort mini sites in Facebook.Iedereen met een Fanpage kan zoiets maken, het kost alleen wat tijd en een beetje moeite. Hieronder een uitleg hoe je een uitgebreide fanpage kunt maken!

Voeg de Static FBML Applicatie toe

De tabs boven aan je Facebook Fan page zijn applicaties. Sommige, zoals je "wall" en "photos" zijn ingebouwd in Facebook, je kunt deze toevoegen aan je pagina. Andere zijn een soort plug-ins, waar fans inhoud van andere pagina's kunnen bekijken als bijvoorbeeld YouTube video's en Flickr foto's.De applicatie die je nodig hebt is de "Static FBML" die je hier vindt: http://www.facebook.com/apps/application.php?id=4949752878. Als je ingelogd bent kun je deze toevoegen aan je pagina. Het is een soort 'wit doek' waar je zelf content aan toe kunt voegen, zoals afbeeldingen en links met standaard HTML.

Tabs opzetten

Als je eenmaal de Static FBML app hebt toegevoegd, klik je op 'edit page' onder je bedrijfsprofiel foto. Dan kom je bij alle settings en applicaties. Zoek hier naar de FBML applicatie en ga naar de link "Application Settings".

Je kunt de applicatie op twee manieren gebruiken, als boxes of als tab aan je profiel. Ik raad aan de tab manier te gebruiken, zorg dat je dan dus de 'box' settings verwijderd. Als je later alsnog gebruik wilt maken van de 'box' settings kun je deze gemakkelijk terugzetten.

Content toevoegen

Als je eenmaal zover bent, ga je terug naar 'settings' en klik je 'edit' (onder de Static FBML applicatie). Hier opent een standaard tekst veld waar je de content aan toe kunt voegen.

Box title" moet de naam van je tab zijn, bijvoorbeeld " Deals van deze week", afhankelijk van waar je de pagina voor wilt gebruiken.

In het algemene tekst veld plaats je de content, gewoon standaard HTML, geen BODY of HEAD tags nodig.Let er wel op dat plaatjes ergens anders gehost moeten worden (bijvoorbeeld de website van je bedrijf). In de tekst kun je hiernaar verwijzen.

De pagina je standaard landings pagina maken

Als je van deze nieuwe tab het 'gezicht" van je bedrijfs fan page wilt maken, ga terug naar pagina settings en dan ' wall settings' bewerken. Daar vind je de optie 'Default Landing Tab' voor alle anderen. Kies uit dat menu, je nieuwe tab

Vanaf nu zullen bezoekers deze pagina als eerste zien als ze je bezoeken.Bron: Mashable.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier