Error 404

Karel
11 Jan 2022
Termen
X
min leestijd
Karel
25/6/2013
Termen
X
min leestijd

Wat is error 404? Error 404 is een http-foutmelding die aangeeft dat de betreffende webpagina niet meer bestaat. Error 404 is een type foutmelding, net als de error 302. Het meest kenmerkend voor error 404 is dat deze wijziging definitief is. De pagina kan hierbij definitief zijn verplaatst of verwijderd door de webmaster. Ook kan het zijn dat de bezoeker een verkeerde URL heeft ingetypt.

Error 404 zelf maken

De standaard error 404 pagina laat de bezoeker slechts weten dat hij of zij te maken heeft met een foutmelding. De bezoeker zal niet snel verder surfen op je website, terwijl het niet zo is dat je niks meer te vertellen hebt! Daarom kun je een eigen error 404 pagina maken, waarmee je de bezoeker kunt verleiden om verder te surfen. Zo kun je bezoekers een handje helpen, bijvoorbeeld door te vragen of er een foutje is gemaakt in de spelling van de URL. Ook kun je bepaalde hyperlinks plaatsen in een eigen gemaakte 404 error pagina, bijvoorbeeld van de homepage of van de contactpagina. Daarnaast kun je bezoekers na een aantal seconden automatisch laten doorsturen naar de homepage. Let wel: het is belangrijk dat je dit aangeeft!Klik op de onderstaande link en leer hoe je zelf een 404-pagina kunt maken:404-pagina maken

Error 404 oplossen

Hoewel het al iets meer klantvriendelijk is om een eigen error 404 pagina aan te maken, blijft een error 404 vervelend voor de bezoeker. Het veroorzaakt een frustrerend gevoel, en de error 404 zorgt voor een negatief effect op de conversies. Daarom kun je foutmeldingen error 404 oplossen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de trackingcode van Google Analytics iets aanpassen. Hierdoor zie je voortaan wanneer iemand een error 404 pagina te zien heeft gekregen. Ook kun je gemakkelijk achterhalen hoe degene hierop terecht is gekomen. Zo kun je de error 404 pagina's opsporen en gevonden fouten oplossen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Categorieƫn

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier