Duplicate content

Karel
17/6/2013
Termen
X
min leestijd
Karel
17/6/2013
Termen
X
min leestijd

Wat is duplicate content? Wanneer je website verschillende pagina's heeft met dezelfde inhoud (of wanneer een andere website informatie van jouw site heeft gekopieerd), spreken we van duplicate content. De Nederlandse vertaling is dubbele inhoud. Duplicate content is zeer ongunstig voor zoekmachine optimalisatie, omdat je pagina's hierdoor minder waarde krijgen. Voor Google heeft namelijk slechts een van de twee ‘dezelfde' pagina's waarde. Google kan dit op verschillende manieren meten.

Oplossingen interne duplicate content

Voor interne duplicate content bestaat er een ideale oplossing: het produceren van originele en relevante pagina's. Iedere pagina moet in feite uniek zijn. Toch kan het voorkomen dat er binnen je website pagina's zijn die hetzelfde kunnen zijn. Een online webshop kan bijvoorbeeld dezelfde producten laten zien binnen verschillende categorieën. In dit geval zou je een code kunnen toevoegen aan de gedupliceerde pagina. Deze code (ook wel Canonical tag) vertelt de zoekmachines dat de originele pagina op een ander adres te vinden is. De code is rel="canonical". Deze code moet op de gedupliceerde pagina geplaatst worden.

Duplicate content checker

Het kopiëren van teksten van andere websites is strafbaar en niet bevorderlijk voor je posities binnen Google. Doe dit dus niet. Het kan ook voorkomen dat de door jouw geschreven content voorkomt op een andere website. Dit is erg vervelend, zeker als deze andere website er met jouw score vandoor gaat en jouw website wordt weggefilterd. Je kunt er op een aantal manieren achter komen of dit het geval is bij jouw website. Zo kun je een zin nemen uit je eigen geschreven tekst, en deze als zoekopdracht in Google gebruiken. Ook is er een duplicate content checker, zoals die van Copyscape.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier