Anchor text

Karel
11 Jan 2022
Termen
X
min leestijd
Karel
17/6/2013
Termen
X
min leestijd

Wat is een anchor text? Dit is de Engelse term voor ankertekst. De anchor text is de naam die je meegeeft aan de link naar een andere pagina toe. Deze tekst wordt, als de link actief is, blauw en onderstreept. Het vormt de klikbare tekst. De woorden die je kiest voor je anchor text zijn niet zomaar woorden. Het moeten de zoekwoorden zijn waar jij met die pagina op gevonden wilt worden. De anchor text is belangrijk bij zowel interne als externe links. Anchor teksten hebben effect op de ranking van jouw pagina binnen Google.

Verkeerd gebruik van anchor text

Bij het creëren van de anchor text wordt vaak dezelfde fout gemaakt. Herken je deze: Klik hier om contact op te nemen. Waarschijnlijk kom je bij het klikken op het woordje ‘hier' op de contactpagina terecht. Google hecht echter waarde aan het woord (of de woorden) die gebruikt worden voor de anchor text. Deze woorden geven een hint aan Google waar de pagina naartoe wordt gelinkt over gaat. Nu geef je een verkeerd signaal af, omdat Google denkt dat de pagina over ‘hier' gaat. Het is dus belangrijk om de link een naam te geven die aangeeft waar deze pagina echt over gaat en waarmee jij wilt scoren in Google.

Ook voor bezoekers

Het gebruiken van een goede anchor text is niet alleen goed voor je zoekmachine optimalisatie, maar is voor bezoekers ook relevant. Zij zijn hierdoor eerder geneigd om op een bepaalde link te klikken. Wanneer je een langere anchor text gebruikt, zal je dit twee voordelen opleveren. Allereerst heb je hierdoor minder concurrentie. Een algemene anchor text zoals theepotten zal waarschijnlijk veel concurrentie opleveren. Wanneer jij authentieke Delfts blauwe theepotten verkoopt, is het beter om deze gehele tekst klikbaar te maken. Ook voor bezoekers is dit prettiger, omdat zij dan een specifieker beeld hebben van waar de pagina over zal gaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier