Online marketing updates - week 27 - 2020

Petra
2/7/2020
Nieuws
X
min leestijd
Petra
2/7/2020
Nieuws
X
min leestijd

Wij snappen dat je als showroomeigenaar druk bent, een afspraak hier, een afspraak daar, administratie, personeelsoverleg… en je dag is alweer om. Wij houden jou als showroomeigenaar daarom graag op de hoogte van de laatste en belangrijkste features en trends op het gebied van marketing om jouw showroom online nòg beter zichtbaar te maken. In de vorige update hadden we het over duurzaamheid en over het gebruik van kortingscodes. Deze week hebben we weer enkele toffe nieuwtjes voor je om je op weg te helpen naar meer klanten.

Berichten sturen in Google Mijn Bedrijf

De klant staat op nummer één voor jouw showroom. Je wilt altijd en overal bereikbaar zijn voor vragen van de klant. Google komt daarom met iets nieuws: het versturen van berichten via Google Maps en Google Search. Zo kunnen klanten snel een vraag stellen over jouw product zonder dat ze eerst naar jouw website moeten navigeren. Momenteel is dit alleen beschikbaar in het Engels, maar Google geeft aan de functie snel beschikbaar te stellen voor andere talen.

Lees meer over berichten sturen via Google Mijn Bedrijf.

Gratis Google Shopping resultaten

We hebben het al eerder gehad over het feit dat Google is begonnen met gratis shopping resultaten in Amerika. We zijn nu 2 maanden verder, dus welke trends kunnen we zien? Het zijn vooral de kleine en de midden bedrijven die hier het meest van profiteren. Google stelt dat er 70% meer klikken zijn geweest op het shopping tabblad en 130% meer vertoningen in shopping.

Verder heeft Google aangekondigd dat zij de gratis shopping resultaten ook willen vertonen op de pagina van de zoekresultaten. Voor nu zijn deze nog betaald, maar ergens in de zomer kan je hier ook organisch worden vertoond. Ook met deze functie wordt in Amerika gestart.

Google denkt tegen het einde van het jaar de gratis shopping resultaten ook uit te kunnen rollen in de andere landen. Zorg dus dat als je een webshop hebt, je je feed upload in Merchant Center en de optie ‘’vertonen op platformen van Google’’ aan hebt staan.

Lees hier meer over de eerste resultaten van Google Shopping.

Dit was het nieuws van deze week. Check onze blog volgende week weer voor alle nieuwe ins en outs op het gebied van online marketing.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier