Zet jij al vloggers in om je doelgroep te bereiken?

door | 28 april 2015 | Internet Marketing, Video

Heb jij jouw producten al laten unboxen op YouTube?
Furtjuh, Teske en Enzo Knol zijn waarschijnlijk totaal onbekende namen voor jou. Maar dat waren afgelopen week de grote winnaars van de zogenoemde VEED Awards. Dit zijn niet meteen de bekende Nederlanders die jij voor ogen hebt voor jouw marketingcampagne. Toch is het slim om eens rond te kijken op YouTube. Op een eenvoudige manier kan je zo doelgroepen per tienduizenden aanspreken.
De drie genoemde winnaars van de VEED Awards zijn samen goed voor 846 duizend (!) volgers op YouTube. De video’s die deze vloggers maken krijgen tienduizenden views van een grote groep trouwe volgers. En hoewel deze YouTube-sterren kieskeurig zijn, staan zij zeker open om jouw producten te reviewen en op die manier te delen met duizenden volgers.

Zelf video’s maken

Voor jouw organisatie is het wellicht niet weggelegd om zelf video’s te maken. Te veel werk en te kostbaar. Dan bieden deze jonge YouTube-sterren uitkomst met een zogenoemde unboxing. De YouTube-sterren krijgen dan een pakket opgestuurd en maken dat open voor de camera. Een goed voorbeeld daarvan is de winnares van de VEED Award ““ Beste Vrouwelijke YouTuber.

Naast het noemen van de zender van het pakket, plaatst ze ook een link naar de Facebookpagina van US Foodz onder de video. Deze video is bijna 65.000 keer bekeken.

Unboxing

De webwinkel beautiful-bijoux is bijzonder actief wat betreft het uitdelen van de zogenoemde ‘unboxing’ zendingen. Tientallen vrouwelijke YouTubers hebben al een keer een pakket ontvangen, goed voor ruim 360 duizend views. Net zoals bij de video van Teste de Schepper wordt in onderstaande video niet ieder product met evenveel enthousiasme onthaald, maar het merendeel wordt aangeprezen.

Aan de slag

In deze blog zie je twee voorbeelden van vrouwelijke vloggers, maar ieder denkbaar onderwerp wordt op YouTube besproken. Ben je op zoek naar informatie over fietscomputers, dan zijn daar ook unboxings van experts over te vinden.
Dus zoek op Youtube naar deze experts en YouTube-sterren en benader hen voor een unboxing van jouw producten. Je bereikt er enorme doelgroepen mee!

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

3 + 7 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company