Eindelijk: Conversie attributie in Google Analytics ook toegankelijk voor Jan en Alleman

12 juli, 2013

We hebben er lang op moeten wachten maar sinds een aantal weken is het eindelijk mogelijk om een eigen conversie attributiemodel toe te kennen binnen Google Analytics. Wanneer je nog niet zo goed begrijpt waarom dit ook voor jou ontzettend interessant is, lees dan even dit artikel: impact assisted conversions (en vooral de spoedcursus conversie attributie binnen dat artikel).
Voor degene die direct aan de slag willen heb ik uitgebreide screencast gemaakt waarin ik de nieuwe tool binnen Google Analytics laat zien, bekijk hem hieronder:

Hoe nu verder

Zelf zijn we nu ook uitgebreid aan het testen met conversie attributie en het ontwikkelen van een eerlijk model. Ik raad je aan om hetzelfde te doen. Heb je vragen over het ontwikkelen van een model? Stel deze dan hieronder in de reacties, we denken graag met je mee!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied. Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee we de werving en selectie van online marketeers verzorgen.

 1. Leuke video, Karel.
  één opmerking:
  Qua conversiewaarde stijgt de conversiewaarde van Twitter inderdaad fors. Maar het is toch maar 1 conversie verschil?
  111/112 conversies.
  Het lijkt er volgens mij op, dat iemand vanuit Twitter meerdere cursussen heeft afgenomen. Dan kun je daar toch geen conclusies aan verbinden?

 2. Vergeet ook niet naar de absolute waarden te kijken.
  Als twitter maar voor 1% van de omzet zorgt, dan mag dat wel 3x meer zijn dan o.b.v. last interaction, als je daar meer dan 1% van je werktijd in stopt is het maar de vraag of je je tijd niet beter kunt besteden :).

 3. Mooi uitgelegd. De kern zit 'm volgens mij in je slotbetoog:
  Je leert pas echt als je meerdere modellen hanteert en focust op de verschillen. Afgaan op 1, al dan niet tailor-made model, bevat altijd arbitraire beslissingen. En uitkomsten.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *