Slimme linkstrategie!

9 februari, 2007

Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen, hebben wederkerige links (ik link naar jou, jij naar mij) niet zoveel waarde voor de zoekmachines. Er is echter een manier om toch aan linkruil te doen maar de wederkerige links te omzeilen.

Iedereen kent wel de startpagina’s. Er zijn tegenwoordig al heel wat meer van dit soort pagina’s.

Deze pagina’s kun je gratis aanvragen. Je kiest dan een onderwerp waar je actief in bent en je vraagt daar dan een pagina voor aan.

Om de wederkerige links te vermijden maar toch aan linkruil te kunnen doem moet je de volgende stappen volgen:

 

Vraag een pagina aan over het onderwerp

Bij de volgende websites kun je een gratis linkpagina aanvragen over je onderwerp:

www.startpagina.nl
www.expertpagina.nl
www.startkabel.nl

Er zijn natuurlijk nog heel wat meer van dit soort pagina’s.

 

Ruil links

Wanneer je nu links gaat ruilen met andere websites gebruik je de aangevraagde pagina als linkpagina.

Stel je hoofdwebsite is website A. Je aangevraagde linkpagina is website B. Wanneer je nu een link gaat ruilen met een andere website (C) gebruik je de volgende linkstrategie:

Je laat website C naar je hoofdwebsite linken (A). De link die je dan naar hem plaatst zet je op je linkpagina (B).

Zo vermijd je dus de wederkerige links en tellen de links zwaarder mee. Omdat de aangevraagde linkpagina een ander ip adres heeft lijkt het voor de zoekmachines alsof de website totaal niets met je eigen website te maken heeft (wat in principe ook niet is).

 

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Er zitten 2 nadelen aan deze driehoeksverhouding: Als de beide websites in dezelfde C-class zitten dan is dit zo opgemerkt door Google.

  En links van startpagina’s hebben uberhaupt nog maar weinig waarde, en tellen hooguit beetje fatsoenlijk mee voor de aantallen.

 2. Ik vraag me af watvoor sites een triangle link willen ruilen met één van die inferieure startpagina…

  Maar stel dat je van site B een topical hub met een kwaliteit hebt gemaakt.. dan vraag ik me af of je de verleiding kan weerstaan om site A daar *niet* op te nemen.
  Als je dat wel doet zal Google dat zeker een *interessant* linkpatroon vinden.

 3. Op kleine schaal (dan heb ik het over een paar links) werkt het wel, maar zodra het groot schalig gaat worden zal dit niet werken. Zodra je veel linking gaat doen zul je steeds meer sites moeten gebruiken en dan gaat het lijken op een linkfarm.

  Opzich vormt dit een leuk experiment, kijken tot hoeveel links het werkt. Anyone? 🙂

  Reciprocal linking moet je sowieso niet doen voor SEO, maar voor traffic.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *