W3C

2 augustus, 2013

Wat is W3C? W3C is in 1994 opgestart en staat in het kort voor het volgende: W3 staat voor de 3 w's van het ‘world wide web' en de C staat voor ‘Consortium'. W3C is de organisatie die standaarden ontwikkelt voor bijvoorbeeld HTML, XML en CSS. Eén van de doeleinden van het W3C is dan ook om de mogelijkheden van het wereldwijde web ten volste te benutten en beschikbaar te maken voor iedereen, ongeacht de computersystemen, achtergronden en eventuele (lichamelijke of mentale) handicaps van de verschillende gebruikers.

Belang van deze standaarden

De standaarden die ontwikkeld zijn door het W3C zijn niet officieel, maar zo worden ze wel gebruikt. Het heeft ook verschillende voordelen om deze standaarden te hanteren bij het onderhouden van je website. Zo is een website vaak beter vindbaar wanneer deze voldoet aan de standaarden van het W3C. Ook laden deze websites sneller omdat de websites minder code bevat. De opmaak wordt namelijk zo veel mogelijk gescheiden van de inhoud, waardoor je website minder code hoeft te bevatten.

W3C zet zich er sterk voor in dat websites voor iedereen goed te bekijken en te openen moeten zijn. De websites die zich houden aan de W3C standaarden zijn vaak beter te bekijken door gehandicapten en functioneren ook goed in verschillende browsers. Ook het openen van een website op de mobiele telefoon gaat hierdoor beter.

Doelstellingen W3C

Op de website van het W3C legt de organisatie duidelijk uit wat de (vele) doelstellingen zijn en hoe deze in de praktijk worden toegepast. Vroeger werd het internet gezien en gebruikt als een ‘alleen lezen' medium. Dat is in de loop der jaren sterk veranderd, mede dankzij de ontwikkelde standaarden van het W3C. De organisatie zet zich sterk in voor de bevordering van deze interactiviteit en de algemene beschikbaarheid van het wereldwijde web.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied. Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee we de werving en selectie van online marketeers verzorgen.