Semantiek

door | 2 augustus 2013

Wat is semantiek? Semantiek betekent letterlijk ‘betekenisleer’, de leer die ons leert wat bepaalde woorden en woordgroepen betekenen. In het kort komt het erop neer dat we elementen, zoals die van HTML, gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Dit kun je bijvoorbeeld met tags doen, zoals wij in onze teksten de header tags (H1, H2 etc) gebruiken voor de titels in onze pagina’s. Eerder gebruikte men allerlei codes om de teksten dikker of groter te maken, zodat deze eruit kwamen te zien als titel. Tegenwoordig is het slimmer (en voor iedereen duidelijker) wanneer je simpelweg H1 of H2 gebruikt in je HTML-code.

Geef structuur aan je tekst

Dat de betekenis van bepaalde tags in je tekst belangrijk is, is ook zodat duidelijk wordt dat er een scheiding is tussen de tekst en de structuur. Geef je een titel alleen aan door je tekst dikker en groter te maken, dan zegt dat alleen iets over dat specifieke woordje of zinnetje. Het brengt echter geen structuur aan in de tekst en dat doen de tags wel. Ook om die reden is het dus waardevol dat er duidelijk betekenis gegeven wordt aan inhoud.

De term semantisch web kan ook op een wat andere manier worden uitgelegd: de manier waarop verbanden tussen bepaalde informatie wordt weergegeven op het internet, waardoor men tot nieuwe inzichten komt. Alle uitleggen van deze en aanverwante termen komen oorspronkelijk wel weer op de originele betekenis uit van semantiek: de betekenisleer. Openheid en duidelijkheid over hoe je website en je pagina’s in elkaar zitten, kan je website alleen maar ten goede komen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je bezoeker en voor de zoekmachine.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

3 + 1 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company