Schema.org

door | 2 augustus 2013

Wat is Schema.org? De website Schema.org heeft alles te maken met gestructureerde gegevens die nodig zijn voor het creëeren van rich snippets. Schema.org is een samenwerkingsproject van Google, Microsoft en Yahoo! De titel van de website zegt het al een beetje, je vindt hier een gestructureerd schema voor gegevensmarkering. Gegevensmarkering houdt het volgende in: door middel van een microformats, microdata of RDFa markeer je bepaalde inhoud van je site, die bijvoorbeeld Google herkent als belangrijke informatie voor je bezoeker. Deze extra informatie wordt vervolgens bij de zoekresultaten weergegeven als rich snippet. Hierbij kun je denken aan openingstijden, recensies of andere handige informatie.

Voordelen van Schema.org

Schema.org zorgt als het ware voor een standaard die door de grote zoekmachines wordt ondersteund, waardoor het eenvoudiger wordt om de markering toe te passen en je ook zeker weet dat deze ondersteund en opgepikt wordt. Dit scheelt je tijd, maar ook de moeite die je normaal steekt in het maken van keuzes voor verschillende typen markeringen. Op Schema.org vind je een snelstarthandleiding die je gelijk op weg helpt met het toepassen van het schema.

Waarom investeren in markeringen en rich snippets?

Waarom zou je je tijd en moeite investeren in het markeren van gegevens en het zo creëren van rich snippets? Wanneer een bezoeker bij het zoeken niet alleen je standaard metagegevens (titel, je URL en je meta description) vindt, maar ook méér informatie zoals bijvoorbeeld je openingstijden, zal de bezoeker sneller weten of hij op jouw website op de juiste plek is. Ook door reviews te tonen, helpt Google je bezoeker om sneller en gerichter een keuze te kunnen maken. Worden jouw zoekresultaten en rich snippets weergegeven, dan heeft de bezoeker een beeld dat waarschijnlijk beter overeenkomt met de zoekopdracht die is ingevoerd. Wanneer dit goed wordt toegepast, kan het dus leiden tot meer gerichte bezoeken en hogere conversies.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

4 + 3 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company