Link juice

door | 4 juli 2013

Wat is link juice? Link juice is een interessant begrip binnen de zoekmachine optimalisatie. Om het belang hiervan in te zien, is het eerst goed om te weten hoe de ranking van Google werkt. Iedere pagina heeft namelijk een bepaalde waarde. De hoogte van deze waarde bepaalt hoe goed je zal scoren in de zoekmachine. Wanneer krijg je nu een goede ranking? In het kort gezegd: hoe meer links er naar je pagina’s verwijzen, hoe hoger de waarde ervan wordt. Niet alle links zijn echter even waardevol. Een link plaatsen op een zogenoemde link farm levert bijvoorbeeld veel minder op dan een gekregen link van een relevante pagina met autoriteit.

Link juice goed voor je pagina

Wanneer een website naar een externe pagina linkt, geeft deze een beetje waarde mee. Er wordt ook wel gesproken over ‘waarde lekken’ en daar komt eigenlijk de term link juice vandaan. De ontvangende pagina heeft dus baat bij het krijgen van een dergelijke link.

Soms is het echter zo dat een link géén waarde meegeeft, bijvoorbeeld als de pagina niet meer bestaat of als er gebruik is gemaakt van een nofollow code.

Het nofollow attribuut is oorspronkelijk in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat Google niet alle links zou volgen die in commentaren onder blogs of artikelen kwamen te staan. Eigenlijk is het dus een middel tegen spam. De nofollow houdt simpelweg in dat de spider van Google de link niet kan/mag volgen naar de ontvangende pagina. Wanneer er een nofollow gekoppeld is aan de link, is er dus geen sprake van link juice en levert dit voor jouw website geen extra waarde op.

Hoe meer backlinks je krijgt, hoe meer link juice er dus doorgelekt wordt naar jouw pagina. Dit verhoogt de waarde van je website. Probeer dus een kwalitatieve backlink te krijgen van een pagina die eveneens relevant is en waarde heeft.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

8 + 10 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company