Kruimelpad

door | 17 juni 2013

Wat is een kruimelpad? Kruimelpad wordt ook wel broodkruimelnavigatie genoemd en houdt eigenlijk in: een manier om de bezoeker van een website of pagina te laten weten waar hij zich precies bevindt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de hiërarchie op een website, die ook daadwerkelijk wordt getoond in een kruimelpad. Een kruimelpad vind je niet alleen op een website, maar soms ook in de URL van de zoekresultaten om te zien hoe ‘diep’ je een website in gaat wanneer je op dat zoekresultaat klikt. De naam kruimelpad komt van het feit dat je dus als het ware je sporen terugziet en gemakkelijk je weg weer terugvindt naar bovenliggende pagina’s. Een kruimelpad ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

Karel Geenen > blog > artikel

Wanneer gebruik je broodkruimelnavigatie?

Een kruimelpad, dat precies laat zien dat je vanaf de hoofdpagina, naar een onderwerpspagina en vervolgens naar een subonderwerpspagina (en eventueel verder) bent gegaan, is een handige ‘tool’ voor je bezoeker. Dit is vooral het geval wanneer je een uitgebreide website hebt, met veel verschillende niveaus en subpagina’s. Zo bespaar je bezoekers veel tijd en moeite, en zullen zij waarschijnlijk eerder geneigd zijn terug te komen op je website.

Ook is een kruimelpad handig om te gebruiken als je met de SEO voor je website bezig bent. Aan de pagina’s in je kruimelpad hang je natuurlijk ook gewoon je links, waardoor de interne linkstructuur beter (inzichtelijk) wordt. Goed voor je bezoeker en goed voor de zoekmachines.

Wanneer geen kruimelpad?

In sommige gevallen is de broodkruimelnavigatie overbodig. Wanneer je website niet veel niveaus heeft, is het bijvoorbeeld niet nodig om constant een kruimelpad weer te geven omdat er weinig tussenliggende pagina’s zijn. Ook maken steeds meer websites gebruik van een vaste positie van de navigatie, waardoor de bezoeker te allen tijde kan zien waar hij/zij is en gemakkelijk navigeert naar andere pagina’s.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

13 + 3 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company