HTML

door | 2 augustus 2013

Wat is HTML? HTML is een computertaal. De afkorting staat voor Hyper Tekst Markup Language. Met HTML en de bijbehorende codes kun je een website bouwen. Deze codes, ook wel HTML-tags genoemd, kun je invoeren om aan de browser te laten weten wat je bezoekers te zien moeten krijgen. Deze browser is het programma waarmee je surft op internet. Voorbeelden van browsers die vaak worden gebruikt zijn Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome. De HTML-codes geven je browser als het ware commando’s. In het HTML programma kun je deze HTML-codes invoeren. Het bepaalt als het ware de opmaak van je webpagina.

Bekende HTML codes

HTML 5 is de nieuwste ontwikkeling van de HTML standaard. Hiermee kun je een HTML website maken. In dit programma kun je verschillende HTML tags plaatsen. De HTML tags hebben allemaal hetzelfde principe: het onderwerp van de code staat tussen <…>, hierna komt desbetreffende tekst en wanneer de code moet worden beëindigd, moet worden afgesloten met </…>. Een onderscheid wordt gemaakt in de indeling van je content, en in de opmaak van je content. Bekende HTML codes die betrekking hebben op de indeling van je content zijn de volgende:

  • <HTML> </HML> Deze HTML code plaats je aan het begin en aan het eind van het bestand, om te laten weten dat je met HTML werkt.
  • <TITLE> </TITLE> Tussen deze twee delen plaats je de tekst die de titel moet vormen van je pagina.
  • <HEAD> </HEAD> Tussen deze twee delen plaats je beschrijvende informatie, zoals een kopje.
  • <BODY> </BODY> Tussen deze twee delen plaats je de inhoud zelf, dus de body tekst.

Bekende HTML codes die betrekking hebben op de opmaak van je content zijn de volgende:

  • <FONT> </FONT> geeft het lettertype aan.
  • <B> </B> geeft aan dat de tekts vet moet zijn.
  • <U> </U> geeft aan dat de tekts onderstreept moet zijn.
  • <I> </I> geeft aan dat de tekst schuingedrukt moet zijn.

HTML website maken

Wanneer je zelf een HTML website wil maken, kan het verstandig zijn om eerst de HTML handleiding goed te bekijken. Deze HTML handleiding geeft je alle informatie die je moet weten voor het bouwen van een website met HTML.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

3 + 9 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company