H1 tag

door | 7 augustus 2013

Wat is de H1 tag? De H1 tag (header tag) wordt meegegeven aan de hoofdkop van de tekst. Niet alleen voor zoekmachine optimalisatie, maar ook voor je bezoekers is het slim om een originele titel te verzinnen die goed de lading dekt van je tekst. Wil je de H1 helemaal SEO-waardig maken, zet dan je belangrijkste zoekwoord (het zoekwoord waar je het best op wilt scoren of waarop je gevonden wilt worden) in de titel, het liefst vooraan. Dit zorgt ervoor dat Google je pagina snel linkt aan het betreffende zoekwoord, waardoor de kans groot is dat je hier beter op gaat scoren. Kort samengevat, de H1 tag wordt aan een zin toegevoegd om aan de zoekmachines te laten zien dat het hier gaat om de hoofdkop van de tekst. Dit doe je middels de <h1>titel</h1> code.

Andere belangrijke titels

Ook de andere titels in je pagina zijn belangrijk. Dit zijn dan titels van alinea’s, die we ook wel tussenkopjes noemen. Deze zijn minstens zo belangrijk voor je pagina als de H1. Niet zozeer omdat daar het beste op gescoord wordt, maar dit zijn de titels die je tekst leesbaar maken en structuur geven aan je pagina. De andere titels op je pagina heten niet de H1, daar is er echt maar één van. De titels die iets minder belangrijk zijn dan je H1, dat zijn de H2’s. Daar kun je er wel meer van hebben. Die geef je dus de H2 tag mee. Ook titels die nog iets minder belangrijk zijn krijgen tags, bijvoorbeeld H3, H4, H5 of H6. Meestal gaat men in een tekst niet verder dan H3, maar het kan voorkomen dat je wat meer subonderwerpen binnen een alinea hebt. Ook in de H2’s, H3’s en de overige titels zet je de zoekwoorden, op volgorde van belang.

Tips voor H1 tag

Zoals eerder gezegd is het belangrijk dat je per pagina een unieke H1 tag hebt. Als jij al je pagina’s dezelfde titels geeft, denkt Google dat je allemaal dezelfde pagina’s op je website hebt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg ervoor dat je het belangrijke zoekwoord (vooraan) in de H1 zet, en dat deze pakkend en uitnodigend geschreven is. Zo maak je jouw lezers nieuwsgierig naar de rest van je tekst.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

8 + 1 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company