Google Search Console

25 juni, 2013

Wat is Google Search Console? Dit is een handige tool voor webmasters. Met de hulpprogramma's van Google krijg je namelijk de mogelijkheid om bijvoorbeeld de indexering van je website te monitoren en te verbeteren waar dat kan. Je kunt niet alleen zien hoe de spiders van Google jouw website indexeren, ook kun je met Google Search Console inzicht krijgen in hoe de content van je site scoort. Je ziet dus gelijk of je optimalisatietechnieken zijn vruchten afwerpen. Je krijgt inzicht in de informatie die Google allemaal heeft over je site. Hier kun je je voordeel mee doen.

Doe je voordeel met de Google Search Console

Wat kan Google Search Console jou opleveren? Met de handige scans in deze tools krijg jij waardevolle informatie over je website en krijg je tevens de tools om hier direct verbetering in aan te brengen. Zo zie je bijvoorbeeld met de korte scan gelijk of je pagina's hebt met dubbele titels of metatags, en zie je of de spider problemen heeft met het indexeren. Ook kun je via Google Search Console verschillende aspecten van je website analyseren zodat je gelijk ziet of deze in orde zijn.

Welke aspecten worden geanalyseerd?

Met Google Search Console wordt gekeken naar verschillende punten op je website. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de prestatie van je website. Hiermee kun je kijken hoe lang het duurt voordat je pagina volledig geladen is, wat een belangrijke overweging is in de beleving van je bezoeker. Ook wordt gekeken naar eventuele crawlfouten, zodat je ziet waar je nog iets moet verbeteren zodat Google de hele website kan lezen. Ook geef je met behulp van de tools instructies aan Google, zodat bepaalde onderdelen van je site niet geïndexeerd worden. Meer informatie en mogelijkheden vind je uiteraard op de website van de Google Search Console.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied. Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee we de werving en selectie van online marketeers verzorgen.