Broncode

door | 24 juli 2013

Wat is een broncode? De broncode van een website of webpagina is een soort instructie voor de computer die laat zien hoe de webpagina eruit moet komen te zien. De broncode kan omschreven worden als de achterliggende taal waar de computer mee werkt. Deze broncode wordt ingevoerd door de programmeur of webbouwer.

Broncode website bekijken

De HTML broncode van een website kan iedereen gewoon bekijken. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van je computerprogramma en internetbrowser. In de meeste gevallen kun je gemakkelijk de broncode bekijken door met de rechter muisknop op de pagina te klikken waarvan je de broncode website wilt bekijken. Vervolgens staat er de optie ‘Pagina bron bekijken’. Ook kunnen er varianten staan van deze optie, bijvoorbeeld in het Engels: ‘View Source Code’. Wanneer je deze optie aanklikt opent zich een nieuw scherm waarin je de paginabron kunt bekijken.

Waarom de broncode bekijken?

Het bekijken van de broncode van een webpagina is erg leerzaam. Vooral wanneer je je meer wilt verdiepen in het technische gedeelte van het bouwen van een website. In de broncode is precies te zien hoe de webpagina is opgebouwd. Ook voor online marketeers is het handig om een broncode te kunnen lezen, in ieder geval voor het herkennen van belangrijke onderdelen.

Onderdelen broncode

Voor een online marketeer is het relevant een paar onderdelen te kunnen herkennen in een broncode. Zo kun je hier de meta description uit afleiden, en de title tag. De meta description staat omschreven in de broncode als: meta name = “description”. De title tag staat in de broncode tussen <title> en </title>. Een dergelijke code wordt ook wel een HTML code genoemd. De onderdelen zijn het gemakkelijkst te vinden door te zoeken in het document met de sneltoets CTRL+F.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

6 + 13 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company