Bouncepercentage

24 juli, 2013

Wat is bouncepercentage? Wanneer er een bezoeker is die na het zien van de instappagina (landingspagina) gelijk weer van je website afgaat, spreken we van een bounce. Het bouncepercentage is dus het percentage bezoeken van één pagina. Het bouncepercentage van je website is te bekijken in Google Analytics. Met deze statistiek is de kwaliteit van de bezoeken te meten. Hoe hoger het bouncepercentage is, hoe meer dat betekent dat de landingspagina niet relevant is. De landingspagina is de pagina waar mensen terecht komen wanneer zij in (bijvoorbeeld) een advertentie op de link van je website klikken. Deze moet goed overeenkomen met de boodschap van de advertentie en ervoor zorgen dat bezoekers op je website willen blijven: anders vertrekken ze weer.

Is het erg om een hoog bouncepercentage te hebben?

Een bouncepercentage van tussen de veertig en zestig procent wordt ongeveer als normaal beschouwd. Toch is het, ook als je in deze ‘normale' marge zit, goed om te onderzoeken waar de oorzaak ligt van dit percentage. Dit kun je doen met Google Analytics, door te analyseren waar de bezoeker vandaan komt en waar deze op gezocht heeft. Ook moet je kritisch kijken naar je advertentie en je landingspagina. Het kan zijn dat de bezoeker ‘verkeerd' gezocht heeft, maar dat betekent dan ook dat je website te vinden is op ‘verkeerde' zoekwoorden. Kan je landingspagina waarmaken wat je in je advertentie hebt beloofd? Is je landingspagina interessant genoeg en geeft deze de bezoeker voldoende opties om door te linken of contact met je op te nemen? Het kan geen kwaad om de inhoud van je pagina's af en toe eens door te nemen.

Verdiep je in je website met Google Analytics

Het meten van je bouncepercentage is één van de mogelijkheden van Google Analytics, die je flink kunnen helpen bij het optimaliseren van je pagina. Zo zijn er meer onderdelen die van belang kunnen zijn, waaronder het meten van conversies. Aan de hand van de resultaten kun je veel leren over hoe jouw website in elkaar zit en welke indruk je achterlaat bij je bezoeker.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied. Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee we de werving en selectie van online marketeers verzorgen.