Author rank

17 juni, 2013

Wat is author rank? Er zijn verschillende factoren die de waarde bepalen van een inkomende of uitgaande hyperlink. Eén van deze factoren is author rank. Author rank speelt een rol in zoekmachine optimalisatie, maar wat is het precies? Author rank houdt in dat de pagina's in de zoekresultaten worden gerangschikt op basis van de auteur(s). Kwalitatief goede content van een pagina wordt vaak gecreëerd door auteurs met hoge autoriteit. Author rank is toegevoegd als factor voor waardebepaling, omdat het tegenwoordig steeds makkelijker wordt voor iedereen om een website te starten. Dit betekent dat er veel non-informatie gepubliceerd kan worden. Zoekresultaten in Google worden hierdoor vervuild met content van lage kwaliteit.

Author rank en Pagerank

Author rank kan vergeleken worden met Pagerank. Author rank wordt steeds belangrijker, en dat is weer fijn voor de bezoeker. De bezoeker zal namelijk minder snel lastiggevallen worden met non-informatie, en juist steeds vaker te maken krijgen met kwalitatief goede content. Maar hoe bepaal je nu de autoriteit van de auteurs? Allereerst is het nodig om de persoon in kwestie te identificeren. Wat is dit voor persoon, waar is hij of zij expert in en wat heeft diegene nog meer geschreven? Ook op basis van het Google Profile (met name het aantal +1's in de zoekresultaten) bepaalt Google hoeveel autoriteit de schrijver heeft.

Author rank verbeteren

Je kunt verschillende dingen zelf doen om jezelf als schrijver hoger te laten scoren met author rank. Zo kun je actief zijn op sociale netwerken, zoals Facebook, Twitter of Google Plus. Google Plus is hierbij erg belangrijk. Vooral het veld ‘Bijdrager aan' is bij je Google Plus profile erg belangrijk. Hierdoor kan Google zien waar jij als auteur aan hebt bijgedragen. Vergeet niet om actief te zijn, +1's (likes) uit te delen en te ontvangen.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied. Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee we de werving en selectie van online marketeers verzorgen.