Website migratie

Een website migratie is het verhuizen of omzetten van een website. Het is erg belangrijk dat de verhuizing of omzetting van een website zo soepel mogelijk verloopt. Je bezoekers moeten zo min mogelijk hinder ondervinden, en jij wilt niet inleveren op vindbaarheid of essentiële SEO-waarde. Een kleine fout kan al vervelende gevolgen hebben voor de vindbaarheid je website.

Een website migratie kan in verschillende vormen voorkomen:

  • Website CMS omzetten naar ander CMS
  • Domeinnaam wijzigen
  • Twee of meer websites samenvoegen

Deze vormen leggen we onderaan deze pagina verder uit.

Website migratie vanuit online marketing strategie

Bij het ontwikkelen van je online marketing strategie kan naar voren komen dat je website omgezet moet worden, zodat je beter vindbaar bent en je je bezoekers kunt laten profiteren van een snellere, beter werkende website. KGOM kan jou hier optimaal bij helpen, zodat je opgebouwde waarde niet verloren gaat en je bezoekers altijd op de juiste pagina’s terechtkomen. Ook als ze gebruikmaken van een oude URL. We helpen je met alle zaken die te maken hebben met de migratie, zoals hosting, content en het design van je website. Uit de strategie, die we samen met jou ontwikkelen, zal bovendien naar voren komen wat de vervolgstappen zijn om de gewenste resultaten te behalen.

“Een gedegen strategie helpt je om de juiste keuzes te maken en om ook op langere termijn te scoren met je website.”

Waarom heb je een strategie nodig?

Wij werken graag vanuit een gedegen strategie, zodat keuzes kunnen worden onderbouwd en ook op langere termijn bijdragen aan een positief bedrijfsresultaat. We helpen je graag bij een website migratie, maar alleen als dit naar voren is gekomen als pijnpunt of kans bij het opstellen van een online strategie. We leggen bovenstaande graag uit in een uitgebreide whitepaper:

Werkwijze KGOM

Samen met jou gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een online marketing strategie voor je bedrijf. We formuleren doelstellingen, brengen de customer journey in kaart en we bepalen welke kanalen en middelen ingezet moeten worden om de vastgestelde doelen te bereiken. Deze informatie werken we uit in een 6-maandenplan, zodat voor alle partijen helder is welke werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd. Een website migratie kan een belangrijke rol spelen in het vergroten van de vindbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van je site.

Welke opties zijn er?

Zoals gezegd kan een website migratie op verschillende manieren plaatsvinden:

Website CMS omzetten naar ander CMS

Zodra er voor een nieuw design wordt gekozen en/of er een website wordt overgezet bij een nieuwe webdevelopmentpartij, is de kans groot dat er gebruik wordt gemaakt van een ander CMS. Dit houdt dan meestal ook in dat de URL’s van de pagina’s gewijzigd worden. Om de waarde van de pagina’s te behouden zullen de URL’s van het oude CMS doorverwezen moeten worden naar de URL’s van het nieuwe CMS.

Domeinnaam wijzigen

Wil je een andere domeinnaam voor je website, dan wil je natuurlijk graag dat de waarde van het oude domein ‘meegaat’ naar het nieuwe domein. Door de bestaande pagina’s naar het nieuwe domein door te verwijzen, wordt de waarde in stand gehouden en komen je bezoekers op de juiste plek terecht.

Twee of meerdere websites samenvoegen

Het kan voorkomen dat er twee of meerdere websites worden samengevoegd tot één website. Van alle websites wil je graag de bezoekers behouden en je wilt dat ze uiteindelijk op je nieuwe site terechtkomen. Dit kan gerealiseerd worden door de URL’s van het oude domein door te sturen naar de URL’s van het nieuwe domein.

Benieuwd hoe wij met online marketing meer klanten naar je showroom brengen? Bel 085 208 21 00 of vul het onderstaande contactformulier in