Online marketing consultancy

Online marketing is een nog steeds groeiende tak van marketing en de werkzaamheden worden steeds uitgebreider. Het is in sommige gevallen dan ook rendabeler om een online marketeer aan te nemen in plaats van een bureau aan te stellen.

De kans is dan echter groot dat je dan één allround medewerker aanneemt, óf dat een bestaande functie wordt uitgebreid met online werkzaamheden. Je maandelijkse kosten zijn op deze manier beter te beheersen, maar je mist nog wel die specialistische kennis. Dat is waar onze online marketing consultancy om de hoek komt kijken.

Advisering en ondersteuning

Door de online marketing consultancy op het strategische niveau te richten dragen we onze kennis over naar jouw organisatie. De werkzaamheden met betrekking tot uitvoer en onderhoud blijft door je eigen werknemers gedaan. Wij helpen dan vooral door aan te geven waar de aandacht naar uit moet gaan, hoe dit het beste gedaan kan worden en door tools aan te reiken en tips te geven. Dit kunnen we toespitsen op SEO of SEA, maar we kunnen je ook helpen bij online marketing op een algemeen en abstract niveau. Het is maar net waar jouw organisatie behoefte aan heeft.

Coaching voor persoonlijke ontwikkeling

Een andere mogelijkheid is om coaching te krijgen voor de werknemer(s) die verantwoordelijk zijn voor de uitvoer van je online marketing.

Wij bepalen wat het huidige niveau is van de desbetreffende werknemer op het specifieke gebied en coachen dan om het kennisniveau naar een hoger niveau te krijgen. Dit doen we voor ondernemend Nederland al met betrekking tot Google AdWords (SEA), social media én zoekmachine optimalisatie (SEO).

Uiteraard is ook een combinatie tussen advisering en coaching mogelijk. Enerzijds management informatie om de online marketing effectiever en efficiënter te maken, anderzijds de individuele kennis van de werknemers die verantwoordelijk zijn voor de uitvoer van dit beleid. De online marketing consultancy wordt op jouw specifieke behoeften gericht zodat het voor jou het effectiefst werkt.