Google Tag Manager

Google Tag Manager (GTM) is een tool van Google om eenvoudiger codes en tags op jouw website te beheren. Je kan eenvoudig nieuwe codes van marketingpartijen toe voegen, waardoor je sneller en eenvoudiger kan groeien. Voordelen hiervan zijn het snel kunnen inzetten van nieuwe online marketing kanalen, je bent niet langer afhankelijk van webbouwers voor de installatie van (nieuwe) codes. Dit betekent ook dat je jouw online marketing meetplan veel sneller kunt uitbreiden! Daarbij zal jouw website sneller laden, omdat er niet overal losse stukken code op de website staan.

In het verleden moest je telkens nieuwe codes plakken in de website zelf; denk aan de Facebook-pixel of remarketing codes. Met de Google Tag Manager plaats je slechts één code op de website, een soort container. Waarbij je vanuit de Tag Manager deze container vult met codes die jij wilt weergeven. Je hoeft dus niet langer voor ieder stukje code de webdeveloper in te schakelen!

tag manager container

Waarom is GTM interessant voor webwinkeliers?

  • Meten van het gehele aankoopproces; van toevoeging aan de winkelmand tot aan de checkout, waar haken mensen af?
  • Posities van product in productlijsten verbeteren; testen welke producten je op welke positie het beste kunt plaatsen;
  • Klikken op interne en externe links meten; denk aan sociale media kanalen en bekeken reviews;
  • Het nog sneller laden van je pagina's doordat je minder losse tags op je pagina's hebt staan.

Waarom is GTM interessant voor dienstverleners?

  • Eenvoudig meten van klikken op telefoonnummers & e-mailadresssen;
  • Het meten van downloads van PDF bestanden, denk aan brochures, folders, handleidingen, etc.
  • Klikken op interne én externe links makkelijk meten;
  • Het nog sneller laden van je pagina's doordat je minder losse tags op je pagina's hebt staan.

Wat kan KGOM voor jou betekenen?

Wij zorgen voor volledige installatie van Google Analytics via Google Tag Manager. Ook andere tags kunnen we daarbij meenemen, denk bijvoorbeeld aan Facebook pixels, remarketing tags, mousetracking, conversie-optimalisatie tools en nog veel meer!

Haal ook het meeste uit je online marketing

Ben jij op dit moment actief bezig met online marketing of wil je dit gaan doen? Wil jij daarbij alle kansen en mogelijkheden benutten? Dan kan KGOM je daar zeker bij helpen. Ook als je een probleem of vraagstuk hebt op een ander gebied binnen online marketing, kan KGOM je van dienst zijn. Vul onderstaand formulier in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Terug naar top